Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A naptej megakadályozza az...

A naptej megakadályozza az újabb anyajegyek kialakulását?

Figyelt kérdés

Milyen naptejet ajánlatok nekem?

16/F

Nyáron szinte mindennap/másodnap menni fogok strandra, napi 10 órát is akár vízben leszek. Eddig sosem használtam naptejet, van is pár anyajegy az arcomon, de nincs velük probléma a bőrgyógyász szerint. A legutóbbi nyáron kb 3 db jött ki csak az arcomra(kisebbek, laposak), nem tudom ez mennyire számít érzékeny bőrnek.

2010. jún. 9. 14:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Minél magasabb faktorszámú legyen!A mostani nap nem süt, hanem már éget:(

Én most vettem sárgarépásat, nekem bevállt.(Carrotten)

2010. jún. 9. 14:48
 2/8 A kérdező kommentje:

Ok, és akkor megakadályozza az újabb anyajegyek kialakulását? Nem akarok többet az arcomra, már így is elég ez a pár db. Főleg ami az orromon van rohadt idegesítő, pedig kb 3mm-s és lapos, de mégis idegesít.

és mennyibe került ez a naptej? Mennyibe kerül egy jóféle? de ne legyen túl drága!

2010. jún. 9. 14:53
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem akadályozza meg, csak védi őket (meg a bőrt).

Amit a nap okoz, azt szeplőnek hívják.

2010. jún. 9. 14:53
 4/8 A kérdező kommentje:

De az egyik anyajegyem akkor jött ki amikor leégtem 1x, egy pattanást kinyomtam, és mellette volt egy nagyon apró anyajegy (1mm kb) és megnőtt 3-4 mm-sre. Messze nem néz ki úgy mint egy szeplő.

De ha tényleg nem a nap hozza elő, akkor mitől alakulnak ki?

2010. jún. 9. 14:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Sajnos nem akadályozza meg, ha hajlamos vagy rá, ki fog jönni, ha nem most,jóval később, több év után is.A bőr sajnos nem felejt!Hiába a sok csodakrém, ez már nem az a nap, mint mondjuk 15-20 éve:(

Nekem szinte anyajegymentes volt a bőröm,mostmeg tele vagyok,de nem akarlak megijeszteni,öröklődhet is a hajlam, nem biztos, hogy nálad is sok fog kijönni.

Az óvatosság nem árt, évi egyszeri alkalommal menj el anyajegyszűrésre a bőrgyógyász megmondja, mi a helyzet.Félni nem kell, de nem árt az óvatosság.

2010. jún. 9. 15:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Egy jobb minőségű 1500-2000 körül van,a Nivea is jó, régen a gyógyszertári kakaóvajas is megfelelt, nem tudom, ma lehet e kapni még?

Mindenesetre, naptejet vegyél, ne napolajat, ha érzékenyebb a bőröd.Napozás után is kend be magad!

A bőr gyorsan öregszik,és ezt majd ugy 40 évesen fogod tapasztalni, ha nem vigyázol.A szolit nem ajánlom!!!

Akkor inkább napi 15-20 perc,11 előtt és du. 3 után.

2010. jún. 9. 15:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Akkor lehet inkább hanyagolni fogom a strandot. Nagyon idegesítő, hogyha kijönnek rajtam az anyajegyek. Főleg az olyanok amik látszanak is rendesen. Nem olcsó mulatság szép bőrt csinálni (anyajegyleszedés), megtartani, és közben normálisan kint lenni a napon..,...
2010. jún. 9. 15:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Amúgy nem akarok napozni, egyszerűen csak strandolni, úszni, stb... Nem napozni megyek. Szóval szándékosan nem fogom magam süttetni a napon. Csakhát akarva, akaratlanul is órákat leszek napon, aminek köszönhetően egyre több anyajegy lehet rajtam (az arcon zavar egyedül, meg esetleg nyak).
2010. jún. 9. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!