A naptej megakadályozza az újabb anyajegyek kialakulását?
Milyen naptejet ajánlatok nekem?
16/F
Nyáron szinte mindennap/másodnap menni fogok strandra, napi 10 órát is akár vízben leszek. Eddig sosem használtam naptejet, van is pár anyajegy az arcomon, de nincs velük probléma a bőrgyógyász szerint. A legutóbbi nyáron kb 3 db jött ki csak az arcomra(kisebbek, laposak), nem tudom ez mennyire számít érzékeny bőrnek.
Minél magasabb faktorszámú legyen!A mostani nap nem süt, hanem már éget:(
Én most vettem sárgarépásat, nekem bevállt.(Carrotten)
Ok, és akkor megakadályozza az újabb anyajegyek kialakulását? Nem akarok többet az arcomra, már így is elég ez a pár db. Főleg ami az orromon van rohadt idegesítő, pedig kb 3mm-s és lapos, de mégis idegesít.
és mennyibe került ez a naptej? Mennyibe kerül egy jóféle? de ne legyen túl drága!
Nem akadályozza meg, csak védi őket (meg a bőrt).
Amit a nap okoz, azt szeplőnek hívják.
De az egyik anyajegyem akkor jött ki amikor leégtem 1x, egy pattanást kinyomtam, és mellette volt egy nagyon apró anyajegy (1mm kb) és megnőtt 3-4 mm-sre. Messze nem néz ki úgy mint egy szeplő.
De ha tényleg nem a nap hozza elő, akkor mitől alakulnak ki?
Első vagyok.
Sajnos nem akadályozza meg, ha hajlamos vagy rá, ki fog jönni, ha nem most,jóval később, több év után is.A bőr sajnos nem felejt!Hiába a sok csodakrém, ez már nem az a nap, mint mondjuk 15-20 éve:(
Nekem szinte anyajegymentes volt a bőröm,mostmeg tele vagyok,de nem akarlak megijeszteni,öröklődhet is a hajlam, nem biztos, hogy nálad is sok fog kijönni.
Az óvatosság nem árt, évi egyszeri alkalommal menj el anyajegyszűrésre a bőrgyógyász megmondja, mi a helyzet.Félni nem kell, de nem árt az óvatosság.
Egy jobb minőségű 1500-2000 körül van,a Nivea is jó, régen a gyógyszertári kakaóvajas is megfelelt, nem tudom, ma lehet e kapni még?
Mindenesetre, naptejet vegyél, ne napolajat, ha érzékenyebb a bőröd.Napozás után is kend be magad!
A bőr gyorsan öregszik,és ezt majd ugy 40 évesen fogod tapasztalni, ha nem vigyázol.A szolit nem ajánlom!!!
Akkor inkább napi 15-20 perc,11 előtt és du. 3 után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!