Hogyan lehetséges az, hogy valaki 200-300 kg-ra vagy nagyobbra hízzon?
Figyelt kérdés
Az USA-ból már volt nem egy olyan hír, hogy valakit tűzoltók vittek kórházba mert nem bírt kimenni az ajtón, vagy hogy daruval kellett kiemelni az erkélyajtaján, mert a bejáraton beszorult volna, stb. A TLC-n is volt anno az a sorozat, amiben 250 kg feletti emberek mindennapjait mutatták be. Hogyan lehetséges ennyi zsírt elraktározni? Hogy híztak el ezek az emberek ilyen extrém mértékben?#zsír #Amerikai Egyesült Államok #táplálkozás #hízás #elhízás #gyomor #súly #kövérség #tömeg #dagadt
2018. febr. 24. 18:41
1/3 anonim válasza:
Ez a dolog úgy lehetséges, hogy minden egyes nap gyorskajákon élnek, amit cukros üdítőkkel öblítenek le. Nem a hamburgerekkel meg a pizzákkal van a baj, olykor talán egy pohár cola is beleférne, inkább a mozgás hiánya az, ami miatt ezek a kalóriák haszontalanul vannak a szervezetükben, majd fokozatosan lerakódnak. Továbbá a gyomor egy rugalmas és tágulékony szerv, aztán így előbb-utóbb 2-3 pizza, 5-6 hamburger, 4 gyros, stb. is bele fog férni. Ez ugyebár mind még több fel nem dolgozott kalória. Aztán meg ha 20-30 éven át történik a lerakódás, így újabb 20-30 év kell ahhoz, hogy lemenjen, de ehhez egy drasztikus életmódváltás kell. Szóval nagyjából úgy az elkényelmesedett és mozgásszegény életmód az, ami ezt teszi az emberrel.
2/3 anonim válasza:
A TLC most is foglalkozik ilyennel. Több oka van, esetenként nehezen azonosítható. Egy biztos: ha valaki a kelleténél többet eszik, azaz több energiát visz be, mint amennyit felhasznál, akkor a fölösleg energia zsír formájában elraktározódik. A zsírraktárakat jelentő szövetek vérellátása viszont rossz, tehát az ott raktározódott zsír nehezen használódik fel. Nem véletlen a régi ajánlás: akkor kell abbahagyni az evést, amikor még érzünk éhséget. Az USA-ban rontja a helyzetet, hogy a gyárilag előállított ételek sok olcsó, ám kalóriadús összetevőt alkalmaznak(olyan transzzsírokat is, amelyeket a szervezet nem vagy nehezen tud felhasználni), s hát a cukor, hiszen az ember az édes íznek alig tud ellenállni. Aztán ott van a mezőgazdasági túltermelés, amikor mindenből lehetőleg édes ízű adalékanyagot kell előállítani. Én nagyon kedvelem a gyümölcsjoghurtnak nevezett készterméket, ami azonban tehenet sose látott, de tele van hidrolizált kukoricakeményítővel.
3/3 anonim válasza:
Ez is közrejátszik, de emellé jöhet depresszió, lelki betegség, trehányság, elhagyják magukat, stb. De hát valahogy szelektálnia kell az evolúciónak is: aki hülye, haljon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!