Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Boncolás, illetve úgy osszesse...

Boncolás, illetve úgy osszessegeben szerintetek hogy bánnak a holtakkal az ott dolgozók?

Figyelt kérdés
Most voltam temetésen, ahol a halottal nem épp emberséges módon bántak (nagyon gyorsan ereztették a földbe, szinte úgy dobták illetve ahogy vitték, hallani lehetett ahogy huppog a test a koporsóban). Megalapozdott bennem egy olyan kérdés, hogy szerrncsetlenekkel hogy bánnak a '4 fal között', hogyha a rokonok előtt ilyen embertelenek?! Bármilyen véleményt szívesen hallgatok.
2018. febr. 24. 16:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Úgy bánnak, ahogy egy normális munkahelyen kell. Szerencsére a cigicsikk pöckölés meg egyéb sztorik nem általánosak, de nem is állnak meg zokogni és sopánkodni minden holttest felett. Napi 4-5 boncolás is van, aki hosszabb távon ilyen helyen dolgozik, az elzárja magától. Ez nem jelent embertelenséget, de személytelenséget igen! (Ami laikusnak vagy az elhunyt rokonának embertelenségnek tűnhet.) Ezt másképp nem is lehet csinálni.

Persze így is vannak megrendítő esetek, főleg a fiatalokkal, gyerekekkel különösen óvatosak. De ez is a munka része.

2018. febr. 25. 17:35
 12/13 anonim ***** válasza:
Közvetlenül a fiam boncolása után találkoztam a boncmesterrel, megengedte hogy megnézzem a 24 éves elhunyt fiamat. Soha még ilyen empátiát nem láttam és nem éreztem kórházi dolgozónál(tudom, hogy ő nem orvos). Ő is szinte együtt sírt velem. Nagyon hálás vagyok neki ezért a tapasztalásért, de remélem soha többé nem találkozunk ilyen módon. :(
2021. aug. 29. 18:12
 13/13 anonim ***** válasza:
Kedves 12-es! Őszinte részvétem! Borzalmas lehetett, de valóban csodás, hogy ennyire empatikus, és tiszta szívű boncmesterrel volt dolgod, ez azért sokat jelenthetett. Kívánok, hogy idővel lelj békére. Sajnos tudom, milyen...
2022. jan. 12. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!