Cushing-koros betegek tapasztalataira lennék kiváncsi?! Addig amíg nem kapok rendes diagnozist tudok valahogy fogyni? Hogyan kezelitek a depressziot? Amúgy mitől alakul ki ez a betegség? Mindenképpen műtenek ha daganat van az agyalapi mirigyben?
Az én történetem: 23 éves vagyok. 2009 március környéke fele kezdődött Kb. 7 hónap alatt 25 kg híztam. Fel sem fogtam mi történik velem. Csak annyi tünt fel hogy hízok. Augusztusra már nagyon
elhíztam. Szeptemberben vőlegényem elhagyott. :( Valószinű hogy ezért. Ennyit értem neki! Szeptemberre már nagyon durván depressziós lettem. Azóta is iszonyatos hangulatingadozásaim vannak, magas vérnyomás, striák a hasamon csípőmön, arcom szőrösödni kezdett izomgyengeség, erős hajhullás, alvászavarok, táplálkozási zavarok (alig eszek valamit még is úgy érzem szétszakad a hasam) homályos látás, fejfájás stb...... Mióta haza költöztem a szakítás után 7 hónap telt el. Azóta járok kivizsgálásokra mert édesanyám elrángatott (magamtól nem mentem volna el, páromnak meg nem tünt fel v nem is érdekelte mi van velem.) Nagyon lassan haladok. De magas lett a kortizolom és az ACTH. Orvosom szerint Cushing-koros vagyok és műteni fognak. Most voltam Sella MR vizsgálaton. Várom az eredményt. Mindenképpen műtenek ha van adenoma az agyalapi mirigyben?
Lehet valamit tenni addig is hogy fogyjak? Mert amúgy alig eszek (probálok egészségesen táplálkozni kerülni a szénhidrátot de úgy érzem most megint hízni kezdtem.). Mikor haza költöztem ledobtam 13 kb-ot szerintem a szakítás miatt minimális volt amit ettem. Megőrülök úgy érzem!!!!! Gyűlölöm magam és a testem! Rettegek kilépni az utcára. Pedig vannak nálam sokkal kövérebbek, de nem tudom elfogadni magam! Ha valakinek van hasonló tapasztalata kérem írjon!!! Nagyon köszönöm előre is!
Jaj, de jó, hogy válaszoltál, köszönöm szépen! :)
Írtam privit, ha lesz időd/kedved, olvasd el légyszi!
Szia,
Megkérdezhetem, hogy hol diagnosztizáltak? Én nem találok megfelelő orvost, pedig az értékeim rosszak. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!