Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért volt fura, áramütés...

Miért volt fura, áramütés szerű érzés a mellkasomban?

Figyelt kérdés

Barátommal történtek a dolgok és tudja hogy szeretem, ha kicsit agresszívabb. Szóval az egyik kezével megszórította a nyakam és egyre erősebben, igaz tetszett, de aztán a másikkal is a nyakamat kezdte elszorítani és hirtelen egy áramütésszerű érzést tapasztaltam a mellkasomban (nem fájdalom), közben ilyen belső remegést is éreztem ugyanott. A testem nem mozdult meg, csak belül éreztem.

Szerintetek mi volt?

Nem találtam semmi értelmeset a google-n. Legyszives agy zsibbasztó válaszoktól kíméljetek meg!

18/L

2018. febr. 12. 21:49
 1/6 RRR ***** válasza:
100%
mondjuk a szíved tiltakozott
2018. febr. 12. 21:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Pánik reakció lehetett. Nem rég olvastam egy blogban, ahol arról irt a csaj, hogy csomót pánikolt és amikor nagyon szorongott akkor ilyen belső remegése meg mellkasi szorítása volt. Valami ne parázz vagy ilyesmi volt a blog címe.
2018. febr. 12. 22:08
 3/6 anonim ***** válasza:
64%

Legalabb tudod mar miben halsz meg! A baratod egyszer majd megol! Hajra!

20/L

2018. febr. 12. 22:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Testi reflex, mert nem akar meghalni.

Nyilván nem állt fenn a veszély (annyira... azért legyetek óvatosak) de az agyad érzékelte azt, hogy valami nem oké, nem jön rendesen az oxigén.

2018. febr. 12. 22:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem, valami idegszál csípődhetett be a nyakcsigolyák környékén.

Nekem még sosem volt ilyen tapasztalatom. Saját tapasztalatom szerint fojtáskor elsőként a látás szűnik meg, először csőlátás alakul ki, azután teljes sötétség. Ha újra oxigénhez jut az agy, akkor visszatér a látás.

Más kérdés, hogy nálunk a sportban a fojtás a nyak oldalsó részére irányul, az ütőereket szorítjuk, nem bántjuk a csigolyákat és a gégét.

Nem az a célunk, hogy megsemmisítsük az ellenfelet, hanem hogy átmenetileg harcképtelenné tegyük, ill. megadásra kényszerítsük.

Lásd:

[link]

Nekem a könyökömet érte már olyan ütés amitől áramütés szerűen lezsibbadt az egész alkarom.

2018. febr. 13. 16:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem létezik ilyen, ha jól sikerül elszorítani az ütőeret, akkor a szivattyú le akar ugrani a betonalapról. De mondjuk én nem vagyok sem hidraulikai sem szívsebészeti szakember. Csak, ha nagyon összegörnyedek, sikerül hasonlót produkálnom.
2018. febr. 13. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!