Mi lehet a torkommal? (kép)
Egy hete vettem észre körülbelül egy furcsa dolgot a torkomban. Holnap megyek fül- orr gégészetre, mert édesanyám szert mandulagyulladásom lehet. (Többször voltam beteg az elmúlt időszakban.)
Szerintetek mi lehet?
Nekem is volt egyszer ilyesmi. Fájni nem fájt, de elmentem dokihoz, aki azt mondta, hogy ki kell venni a mandulámat, beszéljünk meg időpontot. Azt mondtam, hogy én előbb erre alszom egyet.
Akkoriban azt hallottam, hogy Magyarországon valami háromszor annyi mandulaműtétet végeznek, mint máshol - a hálapénz reményében. Ráadásul régen egyszer a gyerekorvosom azt mondta egy tüszős mandulagyulladás kapcsán, hogy ha még egy olyan lesz, akkor ki kell majd venni. Olyan viszont (40 fokos lázzal járó, injekciókat igénylő) nem volt, csak ez a fehér izé mindenféle fájdalom nélkül. Úgyhogy nem is mentem vissza, azóta is megvannak a manduláim.
Nem piros a torkod,szerintem a mandulád sincs begyulladva.Nem hinném,hogy tüszős.Ami látszik,én mandulakőnek nézem inkább.Sokaknak van ilyen.Amúgy ártalmatlan,de rossz leheletet okozhat.Próbáld fülpálcikával kipiszkálni.Most lehet kiszedik a gégészeten,de,sajnos visszatérő dolog.Öblögesd a torkod sós vízzel.A manduláid nem lyukacsosak,nem nagyok,ezért nem kell egyből kivetetni.
Nekem is volt régebben mandulakövem,rendszeresen eltávolítottam,öblögettem és megszünt.Most tiszta a torkom.Te mennyi idős vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!