Rendszeresen fel van puffadva a hasam, a degasin,espumisan, anaflat mar nem segit,sot szorulast okoz.. nem iszom szensavas innivalokat, nem eszem 2eve kenyeret, nem eszem krumplit,rizst, csak szenhidratcsokkentett tesztat kb kethetente.. heti 5-6alkalommal edzek. Allitolag az alakommal sincs baj (bar en nem igazan latom igy), 167cm vagyok es 57-63kg (mindig ugyanugy nezek ki,akarhany kg vagyok)
Mit tehetnek ez ellen? Szeretnek megszabadulni ettol es "elfogadni" magamat.. 17L
2018. jan. 31. 21:44
1/5 Zsóka__ válasza:
Szerintem az ételek, amit elfogyasztasz az okai. Ki kell kísérletezned, mi okozza. Mindenkinél más lehet az ok. Vagy a gyógyszerek.
2018. febr. 1. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
2/5 A kérdező kommentje:
Gyogyszert nagyjabol egy hete szedek pattanasokra, elotte nem szedtem semmit.. legtobbszor tojast, csirket,sajtot,zoldsegeket, zabkasat,chia pudingot eszem.. igaz tejérzékeny vagyok (laktoz+kazein),de a laktozmentes tejtol nincs bajom
2018. febr. 1. 22:19
3/5 anonim válasza:
Ugyanez van nekem is. Kivizsgáltak, és semmit nem találtak, csak a laktozintoleranciát. Letudtak azzal, hogy IBS. Na kösz.
Van egyébként 60-70 ezer ft körül egy olyan vizsgálat, hogy étel intolerancia, kb 200 féle ételre megvizsgálnak. Ha megteheted, ezt még megprobálhatod, mert valoszinü, valamelyik kaja lesz a ludas.
2018. febr. 3. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
4/5 anonim válasza:
Naponta 1 liter körüli mennyiségben normális a bélgáz keletkezése. Bélgáz többféle módon keletkezik. A lenyelt nyálból a gyomorban széndioxid szabadul fel, ami részben átjut a belekbe. Az evés és ivás során levegőt nyelünk, aminek egy része szintén tovább jut, habzsolva evés, nem kellő alapossággal megrágott étel mellett ez fokozott. A gyomorba jutó étellel bevitt mikroorganizmusokat ugyan a gyomorsav részben képes elölni, de a gyomorban a sósav koncentrációjától függően az életben maradottak a bélbe átjutva gyorsan szaporodásnak indulnak és fokozottan működhetek gáztermelés mellett. Emiatt ajánlatos a nyers ételek megfelelő "sterilizálása", pl. a búzakorpa, zabkása és hasonló malomipari termékek megfelelő hősterilizálása. Az erjesztéssel készült élelmiszerekben bennmaradó erjesztő mikroorganizmusos természetszerűen erjesztenek a belekben (kefir, joghurt, savanyú káposzta), ezért nem mindegy, hogy milyen összetételű egyéb élelmiszerrel találkoznak össze a belekben. Ezért kell kerülni az erjesztéssel készült és tejes ételek összetalálkozását. A bélflóra összetételének megbomlása vírusos bélfertőzés során is bekövetkezhet, ami szintén puffadáshoz vezet. Kellemetlenebb esetben 3-6 szem széntabletta egyértelműen segít. Ha az trend tartalmaz csersavat (pl. fekete keserű tea formájában, az szintén gátolja a bélbaktériumok működését.
2018. febr. 3. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget!!
Most belegondolva, november vegen kezdodott es december elejen el is mult (novemberben osszesen 17napig eros antobiotikumot kellett szednem)
Most is mar 1,5 hete szedem es par napja eleg durva..hetfotol elkezdek szedni probiotikumot melle, mert ez a kura meg kb 2honapig fog tartani es nem szeretnem elcseszni a beleimet.. ha utana de fog csillapodni,elmegyek (ujra) allergia vizsgalatra
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!