Ti milyen csomagolásban vásároltok szívesebben vitaminokat/étrendkiegészítőket?
C-vitaminból én is a port preferálom, az a legolcsóbb, érzékenyen adagolható, nincsenek benne adalékanyagok, tablettaképzők. A német drogérialáncokban árulják ugyanazt a 100 g-os tégelyt, ami a mérete és csavaros fedele miatt még újra is hasznosítható számomra.
Amiből van folyadék, inkább azt részesítem előnyben (egyrészt mert általában üvegben van és annak a legjobb az újrahasznosíthatósága, vagyis a szelektívbe dobott tápkieges üvegből beolvasztás után ismét lehet tápkieges üveg, míg az ugyanilyen műanyagoknak sokkal korlátoltabbak a lehetőségei, előbb utóbb egy lebonthatatlan szemét lesz belőle, abból meg már van elég). Másrészt ebbe se kellenek tablettaképző anyagok, egyszerűbb az oldat.
A leveles meg műanyagtégelyes cuccok között nem érzek nagyon lényegi különbséget, bár néha megdöbbenek azon, hogy egy tégelyt csak félig töltenek meg (a levegő becsomagolására használják el a fél dobozt), vagy egy szelvényt még külön papírdobozba is csomagolnak. De ha magammal kell vinni, praktikusabb a szelvény, abból le is lehet vágni pár darabot, s elfér a pénztárcában.
A megbízhatóság nem ezen múlik számomra, hanem a termék összetételén, származási helyén, vegyületein, hatóanyagtartalmán, illetve hogy a gyártó által feltüntetett információk mennyire teljesek - rajta van-e a vegyület + a hatóanyag tömege is, az összes összetevő stb. Szóval mennyire becsületes és teljeskörű a tájékoztatás, vannak-e lódítások. (Lódításnak tekintem, ha pl. a 14 mg vas/tablettára kiírják, hogy ez 100% RDA, amikor a hivatalos álláspont szerint a vasnak csak töredéke szívódhat fel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!