Mi a speed rövid és hosszútávú káros hatása a szervezetre?
Egyetemen tanulok és mellette dolgozom. (Muszáj, mert már nem vagyok 19 éves.) Úgy érzem, hogy másra nem jut időm. Ha néha lejutok edzőterembe, akkor estére már k.o. vagyok. Mindig valami valami más rovására megy. Pedig nem vagyok maximalista. Tudom, nem a legjobb megoldás, de vinni akarom valamire. Más meg suli,melo, terem, család és mèg másra is van energiájuk. Irigy vagyok rájuk és nem értem, hogy csinálják.
L
Ne tedd!Meg fogod bánni.Tudom,hogy nehéz mindenhol teljesíteni,de jobb egy aránylag szorgos,fáradt ember,mint egy eltávozott :D Tippem is van ám!
Bio speed:igyál zöldteát ;)
De hogy a kérdésre válaszoljak:
"Hatása olyan, mintha hirtelen stressz érné a szervezetet, de annál sokkal tovább tart. Emelkedik a pulzusszám és a vérnyomás, kitágulnak a pupillák, felgyorsul a beszéd, szédülés, verejtékezés, szájszárazság jelentkezik. Feldobottság, éberség, tettrekészség alakulhat ki, de előfordulhat izgatottság, szorongás, levertség, emésztési zavarok, torzult látás, remegés és mellkasi fájdalom is.
A speed étvágycsökkentő hatása miatt régen kedvelt fogyasztószer volt. Fokozza a szexuális aktivitást, kitolja az ébrenlétet. Elmúlásával levertség, fáradtság, rossz közérzet jelentkezik. Több napos használat után a kialvatlanság és a fáradékonyság tünetei (hallucinációk, emlékezetkiesés) jelentkeznek. Tartós használat során torzul a személyiség, gyakoribb az ingerlékenység és érzelmi elsivárosodás alakul ki.
Mint minden dopamin rendszeren keresztül ható szer erős pszchiés függőséget hoz létre. A beteg egyszerűen már nem képes a speed nélkül élni. Elvonási tünetek jelentkeznek (pl. levertség, depresszió, farkaséhség, ritkább esetbe szívpanaszok, bélgörcsök).
Gyakori, hogy a speedet fogyasztók nagy része a speed mellé még másfajta drogokat is használ (nyugtató, nyugtató-hatású drogok). Ezért a napjaik általában speedel indulnak és elalvás előtt egy nyugtatóval zárulnak."
Azt ered el vele hogy rövid időn belül a fogaid el kezdenek szó szerint rohadni amit nagyon drága ám meg csináltatni :)
És nem mellesleg függő leszel, mentálisan megzavarodsz és sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!