Tudtok nekem ajánlai olyan gyógyteát, ami nyugtató hatású, lehet kapni a legtöbb herbáriába és a hosszútávú fogyasztása nem káros az egészségre?
citromfű tea
napi 2-3 pohárral iszok meg,finom,nyugtat,és semmi káros hatása nincs
Évek óta iszom
orbáncfű tea,ugyanez,csak azt fogamzásgátló mellett nem lehet sokat inni,csökkenti a hatását.De ha nem szedsz,akkor nyugodtan idd.
A citromfű, macskagyökér és kamilla gyógynövényekről tudom, hogy nyugtató hatásúak.
Ezek közül én kamillát szoktam inni (eleinte okozhat hasmenést, de megszokja az ember hosszútávon), igaz, nem minden nap, mondjuk 3-4x egy héten.
Úgy tudom, hogy lehet kapni a herbáriákban direkt nyugtató teakeverékeket, amiket több gyógynövényből állítottak össze. Azt sajnos nem tudom, hogy ezeket lehet-e hosszútávon fogyasztani.
Amit megvásárolsz gyógynövény, a csomagolására ráírják az elkészítés módját (mennyit, milyen vízbe, hány percig áztatva).
A gyógyteákat nem ízesítik (állítólag így hatásosabb és egészségesebb), viszont hamar hozzá lehet szokni az ízéhez.
a citromfű teát filtereset veszek,1 filter 3 deci vizhez (de fél literhez csinálnám ha lenne itt benn ekkora bögrém,otthon fél literesbe megy),ne forrjon a viz,ázik 10 percet,mézel,cukorral,citromlével izesitem,máskülömben nekem nem finom.
Herbáriásat veszek,sajnos auchanon kivül 500Ft körül van mindenhol.Auchanban valamiért csak 250 körül.
Orbáncfű teát gyógynövényesnél veszem,sima gyógyszertári,annál fél liter vizhez 2 kiskanálnyit teszek,ázik 10 percet,izesitem,ehhez kevesebb citromlé is elég,de cukrot,mézet ugyanugy teszek bele (bár én más teába is)
Levendula-, macska gyökér tea.
1l vízhez 2-3 ek. az EGYIK fajta gyógynövényből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!