Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bárkinek lehet egészségpénztára?

Bárkinek lehet egészségpénztára?

Figyelt kérdés

Diák vagyok (egyetem), max. diákmunkákból van bevételem, ha ez számít.

Ha jól értelmezem, nyitok egy ilyet, összekapcsolom a bankkártyámmal/utalok rá pénzt, és az ahhoz elfogadható dolgokról számlát kérek, év végén pedig visszafizetik egy részét?

Buktatók?

2018. jan. 4. 00:09
 1/1 anonim ***** válasza:

Diákmunka is adózik(15% SZJA), szóval igénybe tudod venni. Csak legyen elég adód. Éves átlagban Kb havi 83 ezres bruttó esetén akár a maximális, évi 150 ezres adókedvezményt is megkapod.

Buktató, hogy az egészségpénztáraknál lévő pénzt nem védi az OBA. Tehát kis lófing pénztárakkal érdemes vigyázni szerintem, még ha alacsonyabb is a költség mint egy otp vagy mkb esetén.

Ja és nem év végén fizetik vissza, hanem azonnal amikor számlát küldesz be. Néhány nap atfutasi idő van csak.

2018. okt. 20. 04:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!