Alacsony kreatin szint mit jelent?
Kreatinin:a kreatinin az izmokból származó fehérje-lebomlási termék, mely a vesén keresztül távozik a szervezetből, vérszintje a veseműködés jelzője.
"Az alacsony kreatinin szint nem gyakori és nem ad okot nyugtalanságra."
Alacsony lehet:izomtömeg-vesztés esetén, (illetve a kor előre haladtával is csökkenhet)
Ha bővvebben érdekel akkor:
Mivel nem vagyok orvos, biztosat mondani nem tudok neked de:
Szerintem van köze, de biztos hogy nem ez az egyedüli tényező.
a kreatin főként a vázizmokban található kreatin-foszfátként és az izmok energiaellátásában játszik fontos szerepet(ATP,ADP).Sportolók nagyobb mennyiségű kreatint használnak fel mivel nagyobb az energiafelhasználásuk az izmoknak. Ezért ők több kreatinint tartalmazó ételt fogyasztanak, vagy vmilyen készítményből jutnak hozzá.
Hízáshoz annyi köze van hogy a kreatin testtömegnövekedés "okoz", de a vékonyságod szerintem nem a kreatin hiánynak köszönhető hanem inkább a genetikádnak, illetve az anyagcserédnek.
Ja és nem vagy véletlenül vegetáriánus? mert az is magyarázhatná az alacsony kreatinin szintet
Link: [link]
Nem vagyok.
Az anyagcserém tényleg gyors és a családomban sem a nagyobb testüek vannak többségben:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!