Anyajegy eltávolítás, lézerrel vagy inkább kimetszéssel?
nem igy van.
Orvos donti el, mit lehet. Lezerrel csak picit ehet eltavolitani. Amugy nekem suedtek le mar 3 nagyot. Latszik a heg, de nem veszes, sokkal jobb, mint az anyajegy. 1 hetig rossz lesz az alvas es 2 napigjara
Inkább maradjon csúnyább heg, de csinálják meg normálisan. :) És nem én találtam ki:
"Az egyéb úton, „kikaparással”, leégetéssel, elektromos kauterezéssel történő anyajegy-eltávolítás NEM javasolt, mivel ez jóval szövetkárosítóbb és általában nincs lehetőség a korrekt szövettani vizsgálatra sem.A lézeres anyajegylevétel a legtöbb esetben rosszabb heget hagy, és nem is indokolt. Az eltávolított mintát minden esetben szövettani vizsgálatnak kell alávetni. Az eltávolított anyajegyek, bőrelváltozások többsége jóindulatú. Rosszindulatú bőrelváltozások esetén fontos az utókezelés és az utánkövetés."
"Hegesedés nélkül nem gyógyulna be a seb, így ez semmiképpen sem kerülhető ki. A lézeres eltávolítás sem jelent megoldást erre a problémára, a hivatalos sebészi ajánlás ugyanis kimondja, hogy az anyajegy-eltávolító műtéteket szikével, az érintett bőrterületek kimetszésével kell végezni. Ennek az ajánlásnak az a szakmai háttere, hogy ha egy bőrképletet lézerrel párologtatnak el, akkor a belőle származó sejtek később nem küldhetők szövettani vizsgálatra. Erre azonban minden alkalommal szükség van, még az esztétikai célú anyagjegy-eltávolításokat követően is."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!