Miért nem találok semmi cikket se magyarul se angolul szellőző tubus beültetés/eltávolítás témában, ahol felnőttek esetéről is szó van?
39 éves koromban döntöttek úgy az orvosok, hogy beültetnek egy szellőző tubust a dobhártyámra, s kizárólag olyan cikkeket találok, hogy a gyerekének, a gyereknek a gyereknek és a gyereknek. Mintha felnőtteknél ilyen egyáltalán nem lenne.
A hallásomon nem segített, szinte semmi értelmeset nem hallok a szóban forgófülemmel, plusz nyomást érzek a fejemben valahol a dobhártya mögött. A fülem nem pattan ki, ha próbálom, a levegő nem nyomja kifelé a dobhártyát, mert szépen átfújódik a tubuson.
A zenét nem tudom élvezni, mert se a mélyeket se a magasakat nem hallom az adott oldalon. Ha a másik fülemet befogom, akkor hallom, hogy beszélnek, de nem értem mit mondanak, halk zenét meg egyáltalán nem érzékelek.
Most betervezték a tubus eltávolítását, mert nem segített.
Szóval miért nem találok egyetlen cikket sem, ahol írnak valamit felnőttek esetéről?
Azért nem találsz róla semmit, mert tipikusan gyerekeknél alkalmazott megoldás. Ennek ellenére én 25 voltam, amikor a grommetet kaptam.
Viszont én heveny középfül-gyulladás miatt kaptam (1 héten belül 2x szúrta fel az orvos, a 3. alkalommal azt mondta, hogy inkább a tubus), nekem segíettt.
kb 8 hónapba telt, míg kiesett.
köszi a választ. Tudom, hogy általában gyerekeknél, de épp ez az, hogy nem mindig, csak általában.
nekem másfél éve stabilan bent van. A hallásom beültetés után pár napig rosszabb volt (szerintem nyilván a műtét okozta sebek gyógyulása idejében), majd csak ugyanolyan, mint előtte. Nem lett jobb.
Évek óta hallás problémám van, meg visszavissza térő fülfolyásom.
Ezek vezettek ide. Azt mondták lehet, hogy segít.
értem. vagyis nem teljesen. nem vagyok orvos, de ha logikusan végiggondolom, akkor egy, a dobhártyán lévő lyuk (még ha mesterséges is), rontja a hallást, mert máshogy vezeti a lyukas donhártya a rezgéseket tovább a középfülbe.
mondjuk ezt középiskolai bioszomra alapozom... szóval nyilván megvan a magyarázata, hogy miért kellett volna jónak lennie :o
Mégis találtam róla egy cikket angolul, hadik ü ahol szó van felnőttekről is.
Különbség a cikk és az esetem között, hogy nálam altatás volt, s éppen emiatt nem mehettem volna dolgozni pár napig. Persze mentem már másnap....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!