Kinek milyen stresszlevezető technika használ?
Mintha a saját szavaimat olvasnám. Engem petefészekciszta műtétbe hajszolt a stressz, a szorongás, meg az állandó görcsölés, hogy "muszáj mindent szóról szóra megtanulnom, mert nem lesz belőlem senki". Senki másnak nem akartam megfelelni, csak magamnak. És volt egy tanárnő is, akitől rettegtem, pedig nem volt velem bunkó, egyszerűen csak szar ember voltam, ha nem tudtam mindent pontosan, ezért persze mindig nekiültem magolni, amiből semmi sem maradt meg. Csak úgy tudtam megszabadulni ettől a tantárgytól, hogy előre hozott emelt érettségit tettem belőle (olasz egyébként), és már lassan három hete nem járok be órára. Mint akit kicseréltek. Ezt csak azért írtam le, hogy tudd, mi okozza a stresszt és hogyan lehetne megoldani.
Szeptemberben pszichológushoz fordultam, hetente egyszer voltam nála, kb 8 hétig találkoztunk.
A másik dolog, ami nagyon sokat segített, hogy sikerült megtalálnom, hogy milyen szakra szeretnék jelentkezni februárban és ehhez milyen tárgyak kellenek, milyen eredménnyel. Így egyáltalán nem érdekel, hogy kettes leszek matekból, mert alacsony a ponthatár és egy 85-90%-os magyar meg töri érettségivel simán összehozom a pontot. Nyelvekből már megvan az emelt (angolból is), szóval nincs miért aggódnom.
Szóval elsősorban nekem a pszichológus segített, ő világított rá sok mindenre, utána már megy minden egyedül is. Ne hagyd, hogy rámenjen az egészségedre, ha ez megtörténik, azt jelenti, hogy túl sokáig engedted, hogy a stressz uralkodjon az egész életeden. Minden jót.
UI.: tényleg csak arra koncentrálj, amire szükséged lesz, minden reggel érdemes bevenni egy leszaromtablettát.
3/4. válaszoló
Küldtem privit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!