Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy NE aludjak el?

Hogy NE aludjak el?

Figyelt kérdés

Mostanság délután alszom,este-hajnalban fent vagyok.És ez így nem jó.Hogy állítsak be olyan rendszert,hogy az normális legyen?Pl:10-kor soha nem tudok elaludni.Pedig suli miatt kéne,hogy eleget aludjak.Olyan rendszer kéne,amiben 10-kor (22:00) el tudok aludni.+ ott az a fránya telefon,sok alvási erölködés után mindig kézbe veszem,és addig nyomkodom míg lecsukódik a szemem.(Ez olyan hajnal 2-3 körül)

12 vagyok.

2017. dec. 3. 16:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Elalvás előtt NE telefonozz, én is rászoktam, nagy hülyeség. A fénye is megzavarja az alvóközpontot és nehéz is abbahagyni, mert mindig jön valami érdekes.

Nagyon jó, amit eddig írtak, a mozgás, a rendszeresség. Alvás előtt igyál meleg tejet, ha szereted. Elalvás előtt az ágyban olvass valami uncsit, nekem német nyelvű szakkönyvek jöttek be:P

2017. dec. 3. 18:56
 12/14 A kérdező kommentje:
Sajna a telóról nem tudok leállni,automatikusan nyúlok érte és görgetem az instát&facet olykor wattpadot..Egyszerűen nem tudom leállítani magam,csak ha lemerül,vagy olyan késő van..A zenehallgatás amit írtak,azt ma este kipróbálom,ezért nem viszem le a telóm vagy ilyesmi mielőtt erre térne valaki..xd
2017. dec. 3. 19:21
 13/14 anonim ***** válasza:
Délután ne tedd magad vízszintesbe. Mindig azzal kezdődik a baj.
2017. dec. 3. 21:24
 14/14 anonim ***** válasza:

"Sajna a telóról nem tudok leállni,automatikusan nyúlok érte és görgetem az instát&facet olykor wattpadot..Egyszerűen nem tudom leállítani magam,csak ha lemerül,vagy olyan késő van.."

Na, akkor itt kezdődik a probléma - először erről kell leszokni. (Én javasoltam a zenehallgatást, sétát, futást)

Amikor suli után elmész sétálni, kiszellőztetni a fejedet, akkor TILOS a telefonhoz nyúlni! Csak azzal foglalkozz, ami a környezetedben van.

Nemrég olvastam ugyanis egy cikket - és sajnos igaza van - hogy azzal, hogy ilyen sok csatornáról áradnak az információk hozzánk, rászokik az agy, hogy folyton folyamatos ingerekre vágyik - viszont úgy nem tud pihenni. Ezért van problémád a tanulással is.

Esti zenehallgatásnál sem úgy gondoltam, hogy közben meg nyomkodod a telót, mert akkor megint nem fogsz tudni elaludni. Csak lefekszel és hallgatod a zenét és gondolkodsz dolgokon vagy olvasol (könyvet, nem a telefonodon :-) )

2017. dec. 4. 05:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!