Hogy NE aludjak el?
Mostanság délután alszom,este-hajnalban fent vagyok.És ez így nem jó.Hogy állítsak be olyan rendszert,hogy az normális legyen?Pl:10-kor soha nem tudok elaludni.Pedig suli miatt kéne,hogy eleget aludjak.Olyan rendszer kéne,amiben 10-kor (22:00) el tudok aludni.+ ott az a fránya telefon,sok alvási erölködés után mindig kézbe veszem,és addig nyomkodom míg lecsukódik a szemem.(Ez olyan hajnal 2-3 körül)
12 vagyok.
Járj el sportolni,ne az legyen,hogy délután végzel a tanulással aztán lefekszel aludni.
A sport kifáraszt,könnyebben el tudnál aludni.
Este feküdj le fél 10-kor és a telefont zenehallgatásra használd - ne nyomkodásra :-)
Kedvenc zenéidet felveheted rá - persze nem "zúzósat" :D -és hallgass zenét.
Nem kell különösebben bonyolult sportra gondolni - egyszerűen suli után elmész sétálni, futni, az a lényeg, hogy szellőztesd ki a fejed és ne aludj délután.
Az mewg nem csoda, hogy fáradt vagy, hiszen az éjfél előtti alvás pihentet legjobban. Nyilván most sokan lehúznak majd: én sem hittem el anyámnak, de be kell lássam, igaza volt - saját tapsztalat :-)
A sport az jó hosszú távon. Hogy gyorsan átalakítsd az alvási ciklusod, csak egy kis akaraterő kell.
1. Állítsd be az ébresztőt másnap reggel 7-re.
2. Aludj el amikor tudsz.
3. Reggel amikor szól az ébresztő, kellj fel. Itt kell az akaraterő. Lehet, hogy előző nap csak hajnali 4-kor tudtál elaludni, de nem számít. 7-kor mindenképp kelj fel. Aznap kómás leszel, de egyszer ki lehet bírni.
4. Nincs délutáni szundi, vagy maximum fél-egy óra. A legjobb ha este 10-ig nem alszol aznap, és alig fogod várni, hogy ágyba kerülj.
5. Megint kell az akaraterő, mert a kómás nap után nagy lesz a kísértés, hogy este 10-től másnap délig aludj. Nem szabad, ugyanúgy 7-kor fel kell kelni! Pár nap alatt megszokod a dolgot, és igen ha lefárasztod magad napközben, akkor sokkal könnyebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!