Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van valakinek hatásos módszere...

Van valakinek hatásos módszere stressz ellen?

Figyelt kérdés
Tudom, mozgás, gyógyteák, lazítás, stb.. De olyan, ami tényleg nagyon jól hatott valakinek? Ne írjátok hogy iktassam ki az életemből azt ami okozza, mert ez régről ered, családi gondok ültették el bennem kiskoromban.. De most fizikai gondot okoz.
2017. nov. 24. 07:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Autogentrening!

Ez valojaban egy legzesgyakorlat, de hosszu ido mire hat, tehat rendesen es rendszeresen kell csinalni es akkor lassan erezni fogod a jotekony hatasat.

Eleinte nehez csinalni (ellazulas) es sokat kell gyakorolni mire helyesen tudja alkalmazni az ember, de ha raerzel, onnantol egy tok jo dolog.

Valojaban egy koncentralt legzesgyakorlatrol van szo ... ugyan ezt a technikat hasznalja az agykontroll es a joga is.

2017. nov. 24. 07:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezt lehet otthon, vagy el kell járni valahova?
2017. nov. 24. 07:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet otthon ... nagyjabol fel ora az egesz.

Csak sajnos eleg hosszu ido, mire raerzel az egeszre es hatni is fog, addig csak gyakorlas es probalkozas. Nekem nagyjabol 2 honap alatt sikerult elernem azt az allapotot, hogy most mar csak egy-ket perc es lerazom magamrol a problemakat.

2017. nov. 24. 08:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Agykontrollra jártam egyébként, azt próbálom esténként csinálni, legalábbis az ellazulás részét. De valami hatásosabb dolog kéne.. Ha létezik.. Mert nem alaszok és nehezen kapok levegőt a stressz miatt..
2017. nov. 24. 08:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Autogen-trening lenyege, az iranyitott legzes kozbeni ellazulas.

Mindennek van rezgese. Normalis esetben ezek a rezgesek egyenletesek. Problema eseten a rezges rendszertelen lesz es ez okozza a streszt. A stressztol szethullik a vegetativ idegrendszer es az ember (atvitt ertelemben) szethullik darabjaira.

A vegetativ idegrendszer ritmusat nem szabalyozzuk, a szivunk ugy dobog ahogy dobog, a legzesunkre sem kell figyelnunk, csak szuszogunk ahogy eppen jol esik. Ha felborul a rezgesunk (stresszesek vagyunk), szaporabban ver a sziv es zihal a legzes. Vegul is mindenki tudja, hogy ilyenkor jol esik egy-ket mely levegot venni es akkor jobb lesz. Es itt van a lenyeg! Nem kell odafigyelnunk a legzesunkre, hiszen reflex szeruen vesszuk a levegot, de tudunk iranyitottan is lelegezni es ezzel az eroltetett ritmussal, vissza tudunk hatni magara a vegetativ idegrendszerre, megnyugszik a szivritmusunk, lenyugszunk es ellazulunk.

Nagyjabol ennyi az elmelet (remelem erthetoen irtam le).

2017. nov. 24. 08:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem a stresszoldó színező vált be és az, hogy értelmet adtam az életemnek.
2017. nov. 24. 08:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Na igen, nekem is ez hiányzik nagyon.. hogy értelmét érezzem az életemnek..
2017. nov. 24. 08:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm 5-ös, igen értem
2017. nov. 24. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!