Normális ez 15/Fiúnál?
Meg is van a válasz. Nem alszol eleget, minimum 7-8 órát kéne aludnod, lehetőleg sötét környezetben.
Az alváshiány miatt romlott a memóriakészséged ilyen nagy mértékben, legalábbis feltevésem szerit. Próbálj minél többet pihenni, aludni, hogy a tested tudjon regenerálódni!
Egyébként a tüneteid már azelőtt is megjelentek, mielőtt csak 5 órát tudtál aludni, vagy csak azóta állnak fenn? Mert lehet alvászavar is akár is a háttérben. Szerintem minél hamarabb keress fel egy orvost.
Csak azóta állnak fenn, amióta keveset alszok. Igazság szerint este fel vagyok pörögve azért nem alszok, viszont reggel ki nem lehet rángatni az ágyból. 10x legalább kinyomom a szundit, és azon kapom magam, hogy kapkodnom kell, hogy a buszt időben elérjem. Én a slepp as Androidot használom jelenleg (figyelmeztet is, hogy ,,Ideje aludni''), de nem megy, mert nem vagyok fáradt. Ma reggel konkrétan visszaaludtam legalább 15 percet. Azonban a suliban az órán majd el alszok, reggel meg ugye ki nem lehet robbantani atombombával se. Érdekes módon itthon nem vagyok fáradt. Ja, és hozzáteszem, minden lefekvés előtt gépezek, TV-zek vagy telefonozok. Pedig olvastam, hogy nem kéne. Pontosan itt: [link]
Ja, és van amikor vele alszok el Xd :) pedig ebben a cikkben erről is van szó. Valahogy rá kéne vennem magam arra, hogy korán feküdjek. És azt is észre vettem, hogy Hétvégén 7 óra után nem alszok tovább, még akkor sem, ha éjfélkor alszok el. És valahogy mindig vagy 4:40-kor kelek fel (akarom mondani riadok fel,De akkor nehezen alszok vissza, de még akkor se kelnék fel, csak nehezen alszok vissza) vagy pedig Fél 6-kor felkelek mindig de akkor úgy Elalszok, mint a bunda. Régen sokat aludtam, hétvégenként akár 9 óráig is.
Egyszer én is olvastam arról, hogy az elektronikai eszközök megzavarják az alvásritmusunkat, kerülni kéne, hogy mobillal, számítógéppel, tv-vel egy szobában aludjunk. Szerintem megpróbálhatnád azt, hogy már 1 órával lefekvés előtt úgymond hozzákészülsz az alváshoz. Nem nézel tv-t, nem telefonozol, nem gépezel, hanem veszel egy forró zuhanyt és olvasol valami rém unalmas regényt. Tehát annyi a lényeg, hogy ne legyél felpörögve elalvás előtt. :D Ehhez a dologhoz még annyit, hogy amennyire lehet, sötét szobában aludj, ez segít kipihenni magad. :)
Egyébként hallottam arról, hogy tinik körében elterjedt az alvásidő-eltolódás. Ezalatt azt kell érteni, hogy tovább fent maradnak a kelleténél (mondjuk 2 órával tovább), emiatt nem tudják rendesen kipihenni magukat. Itt még azt is említették, hogy egy tini alvásigénye átlag 9! óra, ami azt jelenti, hogy te 4 órával kevesebbet alszol, mint amennyit igényelne a szervezeted, ez okozza a memória romlását is. De még egy felnőtt alvásigénye is 7-8 óra, tehát te még egy felnőttnél is kevesebbet alszol, pedig te fejlődő szervezet vagy. Ezen pedig sürgősen változtatni kéne, ha nem akarod, hogy az egészséged (mind a testi, mind a mentális) maradandóan károsodjon. Egy felnőtt sem bírná ezt szerintem hosszútávon, de te még úgymond gyerek vagy!
Gondolom, suli miatt ilyen az időbeosztásod, mert bejárós vagy( javíts ki nyugodtan, ha tévedek). Nincs a sulidnak kollégiuma esetleg, vagy kolesz, ami közelebb van a sulidhoz?
Ha viszont bejárós akarsz maradni, legkésőbb 21-22 óra között kéne lefeküdnöd aludni (ha 9 óra alvással számolunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!