Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egyetértetek azzal, hogy...

Egyetértetek azzal, hogy "nagydolgos" toalett-használatot követően szükséges a végbélnyílásnak és környékének fertőtlenítő tusfürdővel/krémszappannal történő megmosása?

Figyelt kérdés

Egy barátommal ezen vitatkozunk, szerinte elegendő a WC-papír használata, de én egyszerű WC-papír használat után nem tudnám visszavenni a boxeremet anélkül, hogy nem mosnám meg magam ott alul. Szerencsére az esetek 99%-ában reggel végzem a "nagydolgot", és mivel reggel eleve is zuhanyzom, így nem okoz jelentős többletfeladatot ezen higiéniai teendő elvégzése.

30/F

2017. nov. 5. 23:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ha megfelelő mennyiségü rostot eszel és végzel rendszeresen végbél intimtornát (mindegy hány éves vagy), akkor olyan székelésed lesz, hogy még wc papír sem kell :)

Nyilván kitörlöd, de az első után már az azt követőn semmi nyom. Attól független én is szeretek zuhanyozni utána, de mióta ezt csinálom nem érzem annyira unhigiéniusnak, ha esetleg elmarad a zuhany vagy bidé.

2017. nov. 6. 14:18
 12/20 anonim ***** válasza:
na erről írhatnál többet mert nekem pont a rosttól lesz nehezen törölhető a sajt pizza csoki banántól meg kökemény és tiszta
2017. nov. 6. 14:28
 13/20 anonim ***** válasza:
A sok rost valóban nem túl jó, én valamelyik nap be is szartam tőle. : Még szerencse, hogy itthon voltam. szinte csak zöldséglevest ettem aznap, de jó sokat, a folyadék, amit bevittem vele, volt, vagy 2,5 liter. Azt hittem, csak finganom kell, hát, tévedtem...
2017. nov. 6. 15:24
 14/20 anonim ***** válasza:

13

Hahahaha

Ja hát van ilyen. :) Velem is előfordult fél kiló aszaltszilvától :)

Olyan rostra gondoltam (legalábbis nekem az vált be), ami felveszi a vizet. Őrölt lenmagot szoktam enni egy kanállal reggel, eggyel este v ha későn ebédelek akkor ebéd után. Fontos, hogy legalább 2-3 dl vízzel bevenni. És mondom fontos a torna ott lent. Napi 5 perc reggel este v legalább egyszer vmikor. Kiürített hugyhólyaggal.

2017. nov. 6. 15:48
 15/20 anonim ***** válasza:

Szappanos vízzel szoktam.

L/19

2017. nov. 6. 15:53
 16/20 anonim ***** válasza:
Útifűmaghéjjal próbálkoztam eddig rost terén. A tornát meg lehet tanulni netről is? Valahol írták, hogy csak tanfolyamon érdemes, de szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.
2017. nov. 6. 16:25
 17/20 anonim ***** válasza:
Végeztem tanfolyamot, nem akarok lebeszélni róla senkit, mert amúgy nyipván jó és hasznos dolgokat tanítottak. De a lényeg h fekve végezd kis bemelegítéssel, ellazítod magad, megkeresed az izmot (nem kézzel v ilyesmi :))) hanem megfeszítéssel és ugyan úgy erősíted, mint a többi izmot edzenéd. Mjuk 10 másodperces feszítés, utána 10 mp pihenés, vagy félig befeszíted 5 mp-ig, utána egyből 5mp-ig teljes erővel való feszítés, utána csak félerőig visszaengedve és pihenés. Vagy hirtelen megfeszítés után hirtelen elengedés. Ugyan úgy mint más izomra is van pár gyakorlat. Neten utána lehet nézni. De a lényeg h csináld meg előtte utána lazítás és a hólyagod legyen kiürítve.
2017. nov. 6. 16:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Kiterjedt vizsgálatokat végeztem arra nézve, hogy az állaga mikor pont olyan, hogy szinte egy szál papír sem kell utána, de még könnyen kijön. Nos arra jutottam, hogy a legjobb, ha akkor megyünk, ha az inger már határozott (tehát nem, amikor "ütött az óra") és a retyón nem a kakkantásra koncentrálunk, hanem pl telózunk. Ebben az esetben szinte mellékesen, elegánsan csusszan ki és elég lesz mindössze egy darabos ellenőrző törlés.
2017. nov. 6. 21:59
 19/20 anonim ***** válasza:

kösz a lenmagötletet ettől mindig kemény lesz?

nekem régebben a szőlőmagtól is ilyen lett

2017. nov. 7. 06:23
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem kemény lesz a lenmagtól, hanem pont megfelelő állagu. Legalábbis nekem. Nem lusztet, nem is egész lenmagot, hanem őröltet. És fontos a víz ivás rá. Egy kanálra 2-3 dl legalább.
2017. nov. 7. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!