Mennyire súlyos kisgyereknél az 52 kg 130 cm-nél (7-8 évesen kb)?
Én 16 éves 167 cm 48 kg vagyok. Nem tartom magam soványnak de azért szerintem ott nagy probléma van. Nyilván gyérek, én is ettem volna a kedvenc csokijaim, De szerencsére rám figyeltek.
Később biztos beteg lesz szegény. :/
Én csak szegény kisgyereket sajnálom, mert valószínűleg csúfolják az iskolában is, és már csak azért is eszik, hogy vigasztalja magát. Ezt nevezik bánatevésnek, amihez a szülők sajnos asszisztálnak is, mert ha nem így lenne, akkor nem lenne otthon egyszerre 3-4 kinderpingvi pl.
Az éheztetést, meg a vegán életmód ráerőltetését is elítélem a szülőknél, de ez már a másik véglet.
Harmincas felnőtt vagyok, 157 cm-es magassággal. Ideális esetben 50 kg körül normál a testalkatom (ha edzek és izmot építek).
7-8 éves gyereknek ez rengeteg. Akkor még huszonvalahány kilónak kellene lennie, hacsak nem extrém magas. Hány centi?
De az 52 kg mindenképpen sok, ha nincs legalább 155-160 cm magas, amit kétlek.
A lányom 121 cm, 18 kg és 8 éves...
Nem éhezik, hanem sokat mozog, emelt testnevelésre jár (beválogatták), sose tud nyugton lenni...eszik pudingot, csokit, kenyeret, zsemlét, tésztát...húst, halat...bármit.
11 éves koromban mentem először 50 kg fölé, de már akkor is több, mint 160 cm voltam. Nagyon durván el van hízva a gyerek, el kéne vinni dietetikushoz, aki valamilyen normális, kiegyensúlyozott, tápanyagokban stb. gazdag étrendet állít össze, valamilyen mozgással egybekötve. Nem csak az esztétikai okok, hanem a később kialakuló betegségek (mint ahogy azt már korábban említették, cukorbetegség; magas vérnyomás, a szervek elzsírosodása, szív-és érrendszeri megbetegedések stb.)
miatt is fontos lenne mihamarabb segíteni a kisfiúnak lefogyni. Próbálj meg beszélni a szülőkkel, bár ha a családban ez a normális, nem sokat tehetsz a kisfiúért. Azért sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!