Miért vagyok ilyen? Tudnék változni?
Mostanában gyakran észreveszem hogy beszélgetek emberekkel , mondanak nekem valamit én meg belelátok valamit , ami nincs. Félreértem amit mondanak, bunkóságnak veszek valamit amit nem is bunkón mondanak meg nem rosszindulatból.
Aztán persze mikor valamit félreértek így , akkor lesz belőle egy vita/veszekedés mert a másik mondja hogy én hogy tudok mindent így félreérteni meg belelátni valami negatívumot.
Nem mondom hogy mindenkivel ez van de főleg 2 emberrel és valószínű nekik van igazuk..és velem nem stimmel valami.
A másik problémám hogy van hogy túlgondolok dolgokat és túl sokáig gondolok egy adott problémára vagy például valaki mond valamit , én elkezdek arról gondolni valamit és akkor látok bele valami hülyeséget.
Mintha néha egy egyedi dologból kiindulva valami általános dolog felé mennék a gondolkodásban , így nem fókuszálok arra ami valóban az én helyzetem vagy nem tudom.
Az is problémám egy ideje hogy valahogy magamban is bizonytalak vagyok egy bizonyos szempontból.
Egyetemista vagyok , sok a stressz néha az egyetem miatt (nem egy könnyű szakra járok ) és van bennem egy kényszerszerű érzés hogy eleget teljesítsek.Illetve úgy érzem hogy magam miatt is szeretnék teljesíteni és hogy nem értem még el annyi mindent amit el tudnék...1-2 éve (főleg még gimi utolsó évében) már magabiztos voltam és elégedett magammal.Most valami olyasmi érzésem van hogy nem hoztam ki magamból mindent amit ki lehet , ugyanakkor az eddig megszerzett eredményeimet se tudom mindig egyenlően jól értékelni.
Ilyen téren se vagyok rendben illetve ott van a másik problémám.
Ugye ez nem valami súlyos dolog?
Hogy tudnék változtatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!