Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért vagyok ilyen? Tudnék...

Miért vagyok ilyen? Tudnék változni?

Figyelt kérdés

Mostanában gyakran észreveszem hogy beszélgetek emberekkel , mondanak nekem valamit én meg belelátok valamit , ami nincs. Félreértem amit mondanak, bunkóságnak veszek valamit amit nem is bunkón mondanak meg nem rosszindulatból.

Aztán persze mikor valamit félreértek így , akkor lesz belőle egy vita/veszekedés mert a másik mondja hogy én hogy tudok mindent így félreérteni meg belelátni valami negatívumot.

Nem mondom hogy mindenkivel ez van de főleg 2 emberrel és valószínű nekik van igazuk..és velem nem stimmel valami.

A másik problémám hogy van hogy túlgondolok dolgokat és túl sokáig gondolok egy adott problémára vagy például valaki mond valamit , én elkezdek arról gondolni valamit és akkor látok bele valami hülyeséget.

Mintha néha egy egyedi dologból kiindulva valami általános dolog felé mennék a gondolkodásban , így nem fókuszálok arra ami valóban az én helyzetem vagy nem tudom.

Az is problémám egy ideje hogy valahogy magamban is bizonytalak vagyok egy bizonyos szempontból.

Egyetemista vagyok , sok a stressz néha az egyetem miatt (nem egy könnyű szakra járok ) és van bennem egy kényszerszerű érzés hogy eleget teljesítsek.Illetve úgy érzem hogy magam miatt is szeretnék teljesíteni és hogy nem értem még el annyi mindent amit el tudnék...1-2 éve (főleg még gimi utolsó évében) már magabiztos voltam és elégedett magammal.Most valami olyasmi érzésem van hogy nem hoztam ki magamból mindent amit ki lehet , ugyanakkor az eddig megszerzett eredményeimet se tudom mindig egyenlően jól értékelni.

Ilyen téren se vagyok rendben illetve ott van a másik problémám.

Ugye ez nem valami súlyos dolog?

Hogy tudnék változtatni?

2017. nov. 2. 21:27
 1/2 A kérdező kommentje:
Lehet hogy kicsit hosszú lett de ha valaki szán rá időt hogy értelmes választ ír , megköszönöm.
2017. nov. 2. 21:28
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem jo hogy igy analizalod magad,ertelmes intelligens dolog,es az is ha be tudod ismerni ha masnak van igaza,ahogy irtad a felreertesek miatt...kicsit szigoru vagy magadhoz ugy velem,vedd lazabbra.az egyetem foleg ha nehez szak stresszes szoval szerintem jo vagy es ne legy elegedetlen.pihenj ejjel es jobban tudsz figyelni,de felreertesek ugyis mindig lesznek,vitakba sem erdemes belemenni tul komolyan. Csihadjal le fiam es ne parazd tul:)
2017. nov. 2. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!