Miért van az hogy akárhányszor felállok vagy felkelek az ágyból vagy a székből mindig elsötétedik előttem minden és szédülök?
Igen, igazatok van. Hirtelen növekedésnél a sinus-csomó nem tud hozzászokni elég gyorsan ahhoz, hogy ilyen nagy lett a test és nagyobb vérnyomás kellene. Ha a tisztelt Kérdező serdülőkorú, akkor ez normális jelenség. Ha nem, akkor forduljon orvoshoz!
dr Dav
18 éves fiú vagyok!
A vérnyomásomat nem szoktam megmérni mert nincs itthon vérnyomásmérő mert vérnyomásproblémák nem szokott lenni.
nyugalmi pulzusszámod(2 perc fekvés után 1 percig mérve 2 ujjal arteria carotis-on /nyaki artéria/)? Nyugalmi légzésszámod? (ugyan így mérve) Utána állj fel és rögtön kezdd el nézni a pulzusodat! Vigyázz, el ne ájulj!!! Így mennyi volt? Milyen változás volt tapasztalható? Gyorsult, lassult, ritmusa egyenletes volt?
dr Dav
Ja és súlyod? Magasságod? Iszol eleget? Nem vagy vegetáriánus?
dr Dav
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!