Fiatal koromban sok marihuánát szívtam, mit gondoltok?
Figyelt kérdés
Tinédzser koromban kezdődött és évekig szívtam a füvet, ami miatt elkezdtem hanyagolni, a tanulmányaimat, ezért anyám kirakott otthonról, azzal hogy menjek az apámhoz, ő nem tudta kezelni ezt a helyzetet.(Sajnos eléggé rákaptam a dologra.) Ott aztán folytattam az egészet évekig, az iskolai eredményeim nem voltak megfelelők, kétszer is évet kellett ismételnem.-Azt hiszem nem tudtam kezelni a családi konfliktusokat és megbeszélni ezeket a szüleimmel, ezért ment ez sokáig. Fiatal voltam még, hogy tudjam mi történik velem és milyen következményei lehetnek ennek, pláne, hogy a társaságomban ahol mozogtam, ez teljesen természetes dolognak tünt- Szerintetek lehet, hogy anyám bizalma felém végérvényesen megszünt, a nem megfelelő hozzáállásom miatt? Hozzáteszem, igazán nem lettem bűnöző vagy ilyesmi, kicsit beszűkültem, az életem e körül forgott jórészt, depresszióba estem, a régi barátaimtól elváltam. Azóta elértem néhány dolgot, elvégeztem pár tanfolyamot, és szereztem szakmát, de nem vagyok benne biztos hogy ez a nekem megfelelő és mivel már abszolút a kenyérkereső életkorban vagyok, valahogy megkéne találnom a megoldást, hogy a régen meg nem valósított dolgaimat, amikre legbelül vágytam elérhessem és a környezetem bizalmát valahogyan visszaszerezzem, de nehéz, mert egyedül kell laknom, ahol mindenféle feladat van, ami meg csak mégjobban bedepresszióztat. Ti mit tennétek a helyemben?2017. okt. 19. 14:42
2/3 anonim válasza:
Ha már nem csinálod, vannak céljaid és teszel értük, azt biztosan a szüleid és észrevették és örülnek neki.
De gondolom, azért még bennük van a félelem, hogy nehogy újrakezdődjön.
3/3 anonim válasza:
Kérj profi segítséget, fordulj pszichiáterhez, pszichoterapeutához, aki segít majd tisztázni, tisztábban látni az életed fontos kérdéseit. Többek közt a célokat, depressziót, drogok kérdését is.
Persze ne valami kuruzslóhoz, hanem valódi, diplomás szakorvoshoz.
Nagyon jó, gyakorlatias új irányzatok vannak a lelektanban, például a kognitív sématerapia vagy a viselkedésterápia, amelyek hatékonyan segítenek.
Ha van érvényes TB-d, akkor a legközelebbi pszichiátriai klinikán érdemes érdeklődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!