Leszokhat a nagybácsim az alkoholról valaha?
Anya mondta hogy nagybácsim akkor szokott rá az alkoholra mikor megszülettem. 18 éves vagyok és úgy érzem hogy segítenem kellene rajta. Tudom hogy már nagyon késő, de szeretném hogy jobb legyen neki, és a mamámnak is mert vele él. Volt hogy a rokonok momdták neki hogy ez nincs rendbem, de nagyon makacs, a piáról sose mondana le. Volt hogy sírt, szerintem nagyon bántja Őt, és biztos nagyon magányos. Van olyan hogy nem is eszik csak hetekig be van zárkózva a szobájába, és csak piálni jár ki. Maga alá piszkít és nem tisztálkodik. Kórházba nem akar menni, bármi baja is legyen, mert akkor le kell mondania a piáról. Vizet nem is iszik szerintem. Fél szemére megvakult mert nem ment orvoshoz vele, valami drót belement. Régen nem fogtam fel, mikor kicsi voltam hogy ez milyen rossz, mama csak viccelődött, hogy dugjuk el előle a piát nehogy megigya. De mamának is nagyon nehéz szerintem így.
Mit tudnék csinálni az érdekében? Beszélgessek vele? Vagy a rokonokkal hogy segíteni kellene rajta? Mindenki éli az életét, azt akarom hogy figyeljünk rá, Ő is rokonunk. Nem tudom mit kéne tennem, hol kéne elkezdenem a segítséget. Egyátalán van esély arra hogy valaha le.fog szokni a piáról? Nagyon rossz az állapota, de nem akarom hogy így öregedjen meg. 50 körül van az életkora. Nincs se felesége se gyerekei.
Bocsi hogyha nagyon kusza a kérdés. A válaszokat előre is köszönöm, és vállalom ha megszidtok azért hogy eddig miért nem cselekedtem :(
Azt ajánlom, nézz körül a neten, vannak jó oldalak.
Van egy nő, aki blogot szerkesztett (úgy látom, már nem csinálja), bevallottan alkoholista és igyekszik teljesen leállni, ő megírja azt is, hogy miért nehéz/lehetetlen egy ilyen embernek segíteni.
Megnéztem a videót és elgondolkodtam rajta.
És igazad van kedves utolsó, én erre nem is gondoltam. Jól esik hogy ennyit segítesz a témában.
Ez pont egy tegnapi cikk:
Én nem értem. Ha hetekig be van zárkózva, akkor honnan és kitől szerzi be a piát. Valaki csak oda viszi neki.
Én lehet hogy azt csinálnám hogy vennék neki még pluszba, jó sokat, jó erőset, és had igyon amig el nem ájul.
Aztán mentővel bevitetném.
Elolvastam a cikket.
Általában úgy van hogy mama mimdig leszidja ha iszik, mondja hogy kevesebbet igyon vagy ne is igyon, mama szavakban nem támogatja Őt. Volt olyan mikor nem volt náluk semmi pia, mégis be volt rugva. Mama se értette és senki se hogy honnan szerzi. Mérges volt mert nem tudjuk kitől szerzi a piát, mert mimdenki tudja a faluban hogy alkoholista, mégis ad neki valaki. Ha nincs otthon pia akkor elmegy a faluba és berug. Minden nap be van rugva. Volt olyan is hogy nem ment ki napokig mégis olyan volt mimtha be lenne rugva ha kijött a szobájából. Nem tudtuk hogy be van rugva vagy beteg lett. Kába volt azt se tudta mit beszél, kiesett a kezéből a torta is. Kézzel evett mert nem tudott villával. Mikor bejött a városba akkor is az volt az első hogy "merre van a kocsma". Volt hogy szegeden berugott, ráhívták a mentőt és kimosták a gyomrát. Hazaengedték és ugyan úgy ivott. Ha beteg nem szed gyógyszert és nem megy el orvoshoz.
Kiskorában volt hogy verte az apja, és mama akkor hiába momdta férjének hogy ne verje, nem hallgatott rá. Nagyon okos és inteligens férfi amúgy nagybácsim. Ötös tanuló volt és voltak álmai. Dolgozott is egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!