Miért leszek fáradt délutánonként?
Gimnazista vagyok, napi átlagban nyolc órám van. Sokszor van úgy, hogy amikor délután visszaérek a kollégiumba, vagy esetleg még hamarabb, hogy képtelen vagyok csinálni bármit, álmosnak érzem magam. Néha próbálok aludni, de nem megy. Úgy hat óra felé megint éberebb leszek, és eredményesebben töltöm az időt a könyvek fölött. Nem tudom, mitől jön rám ez a délutáni fáradtság, mert egyébként szerintem eleget alszom (7-8 óra), és hétvégente bárminemű ébresztő nélkül sem alszom többet.
Egyszer azonban este egy fontos dolgozatra készültem, de nagyon ügyeltem, hogy időben lefeküdjek, hogy azért aludjak 7 órát, mert tudom, ha annál kevesebbet alszom, akkor aztán tényleg egész nap ásítozom, nem csak délután. Viszont amikor lefeküdtem, nem bírtam aludni. Forgolódtam, és este is többször felébredtem. Reggel már csak azt vártam, hogy mikor jelez már az ébresztő. Ez után a pocsék éjszaka után biztos voltam benne, hogy egész nap hulla leszek, de meglepetésemre olyan kipihentnek éreztem magam, mint még soha, és még csak el sem fáradtam. Ezt azóta nem tapasztaltam, és nem tudom, mitől volt.
Tudom, hogy inzulinrezisztenciám van, ami okozhat fáradtságot, de ez akkor is fura volt.
Meg tudná ezt nekem magyarázni valaki? Vagy tudnátok esetleg valami tippet adni, hogy hogyan küzdjem le ezt az álladó fáradtságot? Tanulás szempontjából is nagyon fontos, mert jó érettségit szeretnék írni.
A válaszokat előre nagyon hálásan köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!