Ha reggel szedtem be az antibiotikumot este ihatok már egy kicsit?
Figyelt kérdés
2017. szept. 9. 11:37
1/13 anonim válasza:
Biztos olyan nehéz kibírni,hogy betegen ne igyál?
Melyik ez az antibiotikum?Mit ír a tájékoztató?
2/13 A kérdező kommentje:
Augmentin duo. Természetesen kibírom, ha nem lehet, inkább csak a tapasztalatokra vagyok kiváncsi.
2017. szept. 9. 11:51
3/13 anonim válasza:
Mért ne ihatna betegen, semmi köze a kettőnek egymáshoz! Mint ahogy az antibiotikumnak se az alkoholhoz, semmiféle összeférhetetlenség nincs. Nem az antibiotikum az a gyógyszer, ami mellett ne lehetne inni.
5/13 A kérdező kommentje:
Clavomoxra lehet inni és ugyanaz az összetevője mint az Augmentinnek, ezért kérdeztem. természetesen nem berúgni szerettem volna, csak 1-2 pohár rozéfröccsöt inni. De majd iszok máskor :)
2017. szept. 9. 12:08
6/13 anonim válasza:
A májának egy alkalom teljesen mindegy, nem egy kismértékű alkoholfogyasztás számít, hanem az életforma. Nyugodtan igyál, mért hagyod magad lebeszélni valaki által, akinek érvei nincsenek, csak laikus véleménye?
7/13 anonim válasza:
#3 "A klavulánsavtartalmú kombinált antibiotikumokat (mint amilyen az Augmentin is) tilos együtt fogyasztani alkohollal, ezért hogy a rosszullétet elkerülje inkább ne igyon alkoholt."
Betegen nem kell alkoholt fogyasztani,nem igaz,hogy nem lehet 1 hetet kibírni nélküle.
Egyébként van több antibiotikum is ,amivel ugyancsak tilos.
Ha valamiben nem vagyok biztos,akkor inkább kihagyom,értelemszerűen.(Ez esetben az alkoholfogyasztást.)
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, marad akkor az üdítő :)
2017. szept. 9. 12:38
9/13 anonim válasza:
A májának egy alkalom teljesen mindegy, nem egy kismértékű alkoholfogyasztás számít, hanem az életforma
Neked ez volt az érved? :DDDD
10/13 anonim válasza:
Nagyon ritkán, de előfordul antibiotikumok indukálta májkárosodás-ami nem életmód függvénye, hanem akut állapot. Ennek az esélyét valamivel megdobja az alkoholfogyasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!