Street workout gerincferdüléssel?
Figyelt kérdés
Van egy kb 30 dolog gerincferdülésem, korzettet már csak éjszaka hordom, illetve lapos hátam van. Részleges felmentésem van tesi alól (futás). Eddig otthon edzettem 5 kilós súlyzókkal, viszont már nem érzem elégnek. Arra gondoltam, hogy kijárnék street workoutozni. Ez okozhat bármi gondot? Természetesen megkérdezem majd a doktornőtől is, de az kicsit később lesz (időpont...).
17/F
2017. aug. 16. 14:44
1/4 anonim válasza:
Semmi sem lehetetlen. Az emberi test egy csoda, hiszen ugy alakitod ahogy akarod. (Nem veletlen hogy a nepmesekben van a csuf boszorkany es a szep kiralykisasszony) nekem is gerincferdulesem volt. Eloszor ajanlatos parhuzamos sportokat csinalni. Pl uszas, aztan menj ra a testepitesre, workoutra stb. Ja es igen, kerdezd meg a dokinot mert ha pl van egy csavar a hatadban, lehet hogy nehezit a dolgon. De a kerdesed ne az legyen hogy lehet e, hanem hogy szeretned csinalni es mik azok a sportok ill. gyakorlatok amivel felkeszitheted a testedet. (Persze gyogytornan kivul). Sok sikert. ;)
2/4 anonim válasza:
Azért én nem állnék ennyire pozitívan hozzá, mint az első válaszoló. Vannak olyan gyakorlatok, amik nagyon is hogy ronthatják a gerinc állapotát. Plusz ha jól tudom a túlzott megeerőltetés sem jó neki, inkább a nyújtás és a torna, úszás. Nem véletlenül nem futhatsz például. Olyan terhelést kapna a gerinced, ami nem jó neki. Várj még szerinem minimum a korzet elhagyásáig. Nyilván az orvosodé a végső szó, de én nem ajánlanám a street workoutot. Ha belegondolsz egy rossz leérkezés vagy bármi komoly gondokat okozhat a gerincednek.
3/4 A kérdező kommentje:
*fokos.
Az alapozás megvan, 6 éves korom óta úszom és kerékpározom.
2017. aug. 16. 18:22
4/4 anonim válasza:
az úszás, biciklizés semmit nem ér.
A street workout egy divat sport.
Ha sérülésmentesen akarsz erősödni, akkor testépítés utánaolvasással
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!