Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem tudok egy jót...

Miért nem tudok egy jót beszélgetni?

Figyelt kérdés

Egy 21 éveslány vagyok és nagyon nehezen ismerkedek kb 5 éve. Annak idején nagyon könnyen ment szinte az új barátokat is én szereztem a többi közé. Mára ez annyira megváltozott hogy a szókincsem is elég gyatra lett. Ha pl: a fönököm csak úgy odajön hozzám beszélgetni én alig tudok mit mondani pedig beszélgetnék vele. Ha társaságban vagyok én alig szólalok meg ha pedig még is akkor úgy érzem hogy biztos valami hülyeséget mondok ami nem is érdekli öket. (nagyon sz...r érzés hogy félnem kell attol hogy beszélnem kell vele....

Állandóan izgulok hogy csak tudjam tartani vele a beszélgetést. Még a rokonaimmal is így vagyok. Nincs önbizalmam egy csepp sem. Hogyan tudnám megváltoztatni ezt? Írjatok minnél többen!kiara!

2010. máj. 23. 14:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Éppen ez a probléma: „Állandóan izgulok hogy csak tudjam tartani vele a beszélgetést."

Lazán kellene csinálnod, EZ NEM ISKOLAI FELELET....:)

2010. máj. 23. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Próbáld meg olyanokkal akiket már ismersz, vagy teljesen közömbös ismeretlen emberekkel.

Nekem is vannak ilyen gondjaim. De mikor észreveszem, hogy egy régen látott ismerőssel vagy egy vadidegennel milyen jót tudok néha beszélgetni, kis önbizalmat ad.

22/F

2010. máj. 23. 14:33
 3/8 anonim válasza:

Én is hasonló helyzetben vagyok,mint Te.Elég nehezen tudom magamat kifejezni még annak is,akit már nagyon régóta ismerek,és aki eléggé közel áll hozzám.Mindig is csendes voltam,én aztán nem beszélek feleslegesen.Egyszerűen nem tudok hirtelen lereagálni egy szituációt,amikor valamit mondani kellene.Főleg olyannak,akit alig ismerek.Engem is zavar ez,de azt hiszem,ez még mindig jobb annál,mint amikor valaki csak locsog mindenféle üres dolgokról,és hiába beszél fél órát,fél perc értelme nincs annak, amit mond.Különben meg az emberek azt hiszik,hogy minden egyes percet beszéddel kell kitölteniük,holott szerintem gyakran többet ér a hallgatás.

Na,nem hiszem,hogy sokat segítettem,de azért fel a fejjel!

(19/L)

2010. máj. 23. 14:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen problemam, neha meg most ramtor. De csak nagyon ritkan. Van egy jo konyv, szerintem erdemes lenne elolvasnod. Amikor ramjon a mely kussolas idoszaka neha, akkor mindig eloveszem, es elolvasom: Dale Carnegie: Sikersorozat I.II.III. nagyon jok. Pl. most is ezt olvasom.

Vannak benne tippek, hogy mivel lehet feldobni egy beszelgetest, hogyan lehet a beszelgetopartnert beszeltetni, miket kell kerdezni, az ot erdeklo temakba hoygan kell belemenni, amitol ugy fogja erezni, hogy Te vagy a vilag legjobb beszelgetopartnere. Hogyan kell figyelni, mik azok a dolgok, amik elvezetnek a masik "szivehez".. Nagyon nagyon, de tenyleg nagyon ajanlom, rettento hasznos, nekem az eletemet valtoztatta meg, es mostanra a bibliamma valt! :)

26/L

2010. máj. 23. 14:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is megértelek, nem vagyok lány, de a beszélgetés nekem sem megy nagyon, de nekem már kiskorom óta. Mindig inkább ulok csendben és figyelek, mint beszélek. Ez elég sok problémát okozott nekem, pl. igazi barátom nincs is. Ami nagyon segített, az, hogy (mivel felvidéki vagyok) szlovák egyetemre járok, ahol az osztályomban ketten vagyunk magyarok (o lány). Szinte csak vele beszélek, sokszor elkísértem az albérletéig, jól elvagyunk (lekopogom). Nekem ez onbizalmat adott, túl nagyot nem, de jót tett nekem :) Próbálj meg kozeledni valakihez, akivel el tudnád képzelni, hogy jártok, szerintem az segíteni fog.
2010. máj. 23. 14:48
 6/8 anonim ***** válasza:

A szociális fóbiaként is ismert szociális szorongásos zavar a társas helyzetektől való túlzott félelemmel jár. A betegek hajlamosak arra, hogy kerüljék az olyan társas helyzeteket, amelyek szorongást, illetve kellemetlen feszültséget okoznak nekik.

A generalizált szorongás túlzott szorongással és/vagy aggódással jár. Az aggodalmak jellemzően a mindennapi életben gyakori tevékenységekkel kapcsolatosak.

A Cipralex filmtabletta enyhíteni fogja ezeket a tüneteket, és a hatására jobban érzi majd magát.

A kezelőorvosa azonban más betegségre is felírhatta Önnek a Cipralex-et.

Pszichiáter felirja, nem kerül semmibe a pszichiáter sem, a Társadalombiztosítás fizeti.

Én a Balatonon külön vágtam magamnak fürdőhelyet a nádasba úgy nem volt önbizalmam, de a gyógyszer után még meztelenül is bementem a vízbe a legnagyobb tömegbe

2010. máj. 23. 15:15
 7/8 anonim ***** válasza:
énsem
2010. máj. 23. 15:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! A könyvnek pedikutánna járok!
2010. máj. 23. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!