Az energia ital árt a szervezetnek?
Rendszeresen szoktam inni energia italt, és sokan mondták hogy káros a szervezetemnek.
Igaz ez?
Ha igen, akkor mire lehet ártalmas?
A szénsav gátolja kalcium felszívódását, vagyis romolhatnak a fogaid. Hozzászoksz a taurinhoz, és koffeinhez.
(A fogas dolgot a saját bőrömön tapasztaltam, pedig én is nagyon szeretem az energiaitalt.)
Nem tudom, de a Hell-re rá van írva, hogy fogyasztása cukorbetegeknek, szívbetegeknek, koffeinérzékenyeknek, magas vérnyomásban szenvedőknek, terhes anyáknak és gyermekeknek nem ajánlott.
A franc tudja mire ártalmas, de ha érdekel, akkor olvasd el az összetevőket benne, aztán keress rá egyenként google-ba minden szóra, akkor biztos kiderül.
Mondjuk a taurin az nem ártalmas, de a koffein az igen.
A koffein azért, mert az a bélben oldódik fel, és akkor ha túl sokat nyomsz, nyugtalanságot, szorongást, ingerlékenységet, izomremegést, álmatlanságot, fejfájást, hányingert, hasmenést és szívritmuszavart okozhat például.
Én is sokat iszom energiaitalt, mert nem bírom a kávét. Igazából a koffein lehet ártalmas annak, akinek magas a vérnyomása, vagy nem bírja. Emelltt a szénsav és a cukor, ami más üdítőben is megtalálható.
Van olyan energiaital, amiben nincsenek E betűk! Mindig olyat vegyél. (pl: playboy)
A többi összetevő, aminek furcsa neve van, vitamin és egyéb hasznos anyagok a szervezet számára (pl glükorunolakton).
A taurin is aminosav és nagyon fontos a szervezetben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!