Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ma a szívem annyira dobogott,...

Ma a szívem annyira dobogott, úgy éreztem, hogy kiugrik. Mennyire komoly?

Figyelt kérdés

Nem hangzik komolynak, de komolyan azt hittem, h utolsó másodperceimet élem. A szívem egyszer csak olyan hevesen kezdett verni, mintha ki akarna ugorni, rendesen hallottam a szívdobogasom, anyu is hallotta, el volt mindenki rémülve. Legszívesebben megfogtam volna a szívemet, hogy álljon meg, mert szó szerint zakatolt es majdnem kiugrott. Egyből bevitt az anyu korhazba, h vizsgaljanak ki. Amire odaértünk, addigra elmúlt, kb 5 percig tarthatott ez. Soha nem volt még ilyen. Utana doki megvizsgalt, vernyomás, pulzus, ekg 2szer is, utana minden rendben volt a szívemmel, de irt ki egy gyógyszer, amit a szamban kell tartanom, ha ilyen meg előfordul. Doki azt mondta, lehet h vérszegénység, lehet a pajzsmirigyemmel valami, vagy lehet csak idegesség. Tudni kell, hogy utobbi három hónapban a suliban nagy stressz volt, érettségi....Tegnap érettségiztem le, nekem meg nagyon olyan természetem van, hogy hülyére izgulom magam ilyen dolgokon. Szóval holnap megyek még ez miatt vérvételre, és még a pajzsmirigyemet is kivizsgaljak. Pajzsmirigyvizsgálatnál mire számítsak? Nagyon félek, fiatal vagyok még ahhoz, hogy szívbeteg legyek :S Mással is volt már ilyen? Komoly ? Tudom, mostmár változtatok az életemen, megproballok kevesebbet stresszelni és sok folyadékot inni.

Koszonom a valaszokat, 20/L

2010. máj. 20. 21:51
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem 21 evesen kezdodtek hasonlo tunettel a bajaim. Azota kiderult hogy panikrohamaim vannak, mitralis prolapszusom van kis extrasistoleval fuszerezve. Verszegeny is vagyok meg minden. Na de nem akarlak megijeszteni csak azert irom hogy lasd nem vagy egyedul az ilyen problemakkal. Meg most is jelentkezik szapora szivveres de most hogy tudom hogy panik egyre inkabb tudom "iranyitani" A lenyeg hogy probalj ne bepanikolni mikor erzed hogy valami gond van,mert ugy csak rosszabb lessz. Remelem tudtam kicsit segiteni :)

Na de szerintem nalad a stressz a ludas.

2010. máj. 21. 08:36
 2/9 anonim ***** válasza:

Anno én érettségi előtt hasnyálmirigy-gyulladás tüneteit produkáltam. Rohadtul fájt meg minden, nem tudtam elaludni. Később azért kiderült, hogy pszichés volt.

Érdekes dolgokra képes a stressz :) Sztem Neked is csak a vizsgadrukk tesz be. Most így egyetemen már nem lesz "hasnyálmirigy gyulladásom", de néha produkálok a Tiedhez hasonló tüneteket, mondjuk nekem nem dobog olyan hangosan a szívem, viszont nekem is elég erőteljes, és közben gombóc van a torkomban, és nem kapok egy pillanatra levegőt. Úgy hívják, hogy "szívdobogás-érzés".

2010. máj. 21. 11:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Remélem nagyon, hogy csak a stressz meg az idegesség tett be, az ellen mostmár próbállok tenni. Orvos tovabb küldött vizsgálatokra, vérvételen voltam ma, de csak hetfőn lesz eredmény, utána meg a pajzsmirigyemet is megvizsgálják, de a pajzsmirigyemmel kapcsolatban sosem vettem észre semmit. Azt hallottam, ha gond van a pajzsmiriggyel, akkor valaki hizik, vagy fogy....igazából én mar 3 éve ugyan annyi kg vagyok,+ - 1 kg. Esetleg a fogamzásgátló tabletta nem lehet a ludas? Megemlítsem a strummaorvosnak (vagy kinek), hogy szedem?
2010. máj. 21. 16:05
 4/9 anonim válasza:
Nekem is szoktak lenni ilyen tüneteim (valamiért csak vizsgaidőszakban...) az orvosom mondta, hogy vegyek folyékony magneB6-ot, nekem nagyon bevált, azóta midnig veszek vizsgaidőszakban, és ha érzem, hogy kezdődne a "pánikroham" megiszok 1-et, de lehet megelőzésképpen is inni mondjuk napi 2-t. Nekem segített, szerintem próbáld ki!
2010. máj. 21. 16:54
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem fognak találni semmit.

És ne örülj olyan nagyon neki, hogy csak "pszichés". Az a legsz.rabb: kiszámíthatalan.

70%, hogy pánikrohamszerűség.

2010. máj. 21. 19:21
 6/9 A kérdező kommentje:
de talán az idegeskedést tudom szabályozni...remelem. Ha a pajzsmirigyemmel lenne probléma, annak nem orulnek :S Akk mar inkább az idegek..
2010. máj. 21. 21:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem nagyon. A háttérben lehet ok, de amúgy teljesen váratlanul jön a roham, amikor jön, akár teljes nyugalomban is. Ne kívánd.
2010. máj. 21. 22:11
 8/9 A kérdező kommentje:
de lehet hogy simán csak az érettsgi izgalma tett be a szivemnek, es most jön ki rajtam ?Mert nem szokott maskor ilyen lenni, sőt, soha sem volt ilyen még...
2010. máj. 21. 22:13
 9/9 anonim válasza:
Jaj hát akkor egyértelmű ha most érettségizel, hogy pánikroham, nekem is akkor volt először, aztán most hogy egyetemista vagyok vizsgaidőszakonként előjön. Ez az a dolog amit az ember csak helyes életmóddal tud befolyásolni (rendszeres sport, rendszeres étkezés, elegendő alvás), és törekedni kell a lehető legkevesebbet idegeskedni. Sajnos szerintem csak akkor leszel teljesen jól, ha az érettséginek vége, és megnyugszol, ezt a problémát megelőzni könnyebb....Ja és ne ijedj meg, egyszeri pánikroham, vagy ha néha előjön az még nem jelent pánikbetegséget!!!!!
2010. máj. 26. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!