Ha egy 6 éves gyermek rendszeresen kihagyja az ebéd utáni alvást (évek óta), az kihat a súlyfejlődésére?
Figyelt kérdés
Még jobban örülnék, ha tudnátok erről a témáról linkelni valamit. 7 éves a barátnőm kislánya és már vagy egy éve nem alszik ebéd után az óvodában. Aminek ugye nagy szerepe lenne a növekeséi hormonok miatt. 20 kg a kislány. Ez rettenetesen kevés, főleg, hogy nagyon magas! A nem alvástól lehet ez a visszamaradás? Ugyanis a családban egytől egyig mindenki erős testalkatú.2010. máj. 19. 16:16
1/3 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a nemalvastol van. Engem sosem tudtak ravenni, hogy aludjak delutan (ha megis elaludtam, akkor akkor keltem, mikor anyukam jott ertem, de ilyen ha otszor tortent a harom ev alatt) megis szepen kikerekedtem:D
2/3 anonim válasza:
Ne aggódjatok! A 6-7 évesnek a 20 kg nem kevés. (Beiskolázási súlyhatár: 16 kg) Egyébként a gyermek fejlődése során kb. 5 éves kor táján eljön az az időszak, amikor a gyerekek már egyre kevésbé igénylik a délutáni alvást. Azt a kisgyereket, aki ilyenkor már nem akar aludni és később este 6 óra felé sem lesz fáradt, ideges, azt már nem kell erőltetni. Fejlettségi szintje elérte a kisiskolásokra jellemzőt. És ha mégis néha-néha aludni akar, hagyni kell, hadd aludjon. De ha nem akar, ne legyen kötelező. A kislány 7 évesen már járhatna iskolába. Egyáltalán nem tűnik visszamaradottnak, még ha magas is. Ne feledjük, hogy a kislányok 8-9 éves korban már a prepubertásba kerülnek, amikor is a zsírszövet kezd felhalmozódni a szervezetükben, és ekkor a lánykák szemlátomást is "kigömbölyödnek". Akkor fogja a barátnőd kislánya behozni a súlyát, amikor a többiek, a most átlagosnak tekinthető súlyúak "ducikká" válnak. Ez persze nem elhízás, hanem élettani folyamat, és ha a gyerek sportol, nem válik maradandóvá.
3/3 anonim válasza:
Nyugi, az én gyerekem 6 és fél éves 36 kg és 140 cm magas és 1 éves kora óta nem alszik délután, csak este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!