Nekem és a családomnak is alacsony a vérnyomása. Ennek ellenére ebéd közben elindult az orrom vére, minden előzetes tünet nélkül. A mentő 160/100-as vérnyomást állapított meg. Mi lehet az ok?
Figyelt kérdés
Egy hete hagytam abba a Zokort,a koleszterinre, melyet évek óta szedek, mert lement. Allergiás vagyok gyógyszerekre, pollenre, és mindenre a kutya és macskaszőrön kívül.Aeriust szedek egész évben.2009. máj. 4. 09:23
1/4 anonim válasza:
Üdv!
Az ok, valószínűleg, pont az allergia lehetett, amit leírtál, a mostani magas pollen koncentrációban a nyálkahártyák jobban meg vannak terhelve, az irritáció miatt a vérerek az orrban lokálisan is megduzzadhatnak, függetlenül a vérnyomástól. Vagy esetleg, nem használsz orrfolyás ellen orrspray-t? Ritka esetekben túlságosan kiszárítja az orrot és ez is okozhat orrvérzést.
2/4 anonim válasza:
Előzőnek: Nem látod, hogy nem csak lokálisan volt magas a vérnyomása, hanem a mentőben magasat mértek? Idegi alapon?
3/4 anonim válasza:
10:01-nek, ha annyira megijedt az orrvérzéstől, hogy mentőt kellett hívni, nem csoda, hogy akkor már magas volt a vérnyomása. Izgalom miatt megemelkedett, kész.
4/4 anonim válasza:
Nekem egész éven át tartó szénanáthám van, már vagy 10 éve. A vérnyomásom is alacsony mint neked. Régebben havonta volt orrvérzésem és en is bevoltam tojva, de valahogy abbamaradt. Lehet hogy azért, mert áttértem a zyrtec-ről a cetirizin rathiopharm gyógyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!