Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan szabaduljak meg a...

Hogyan szabaduljak meg a dadogásomtól?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és dadogok. Kb.3 éves voltam amikor elkezdtem dadogni. Már mindent kipróbáltam. Év vesztes vagyok és jövőre fogok át menni egy másik iskolába. Valahogyan felszeretném oldani...

2017. jún. 14. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Hajótöröttek egy lakatlan szigetre vetődnek és megegyeznek, hogy felváltva felmásznak a legmagasabb sziklára, onnan figyelik a tengert és azonnal jelentik, ha valami történne. Egyik alkalommal a dadogósra kerül a sor, és egyszer elkezd kiabálni:

- Hajó, hajó, hajó!

Mindenki beleugrik a tengerbe és lelkesen úszik arrafelé amerre a dadogós mutatott.

- Hajó-hajól-llá-tom c-c-cá-pák - fejezte be a dadogós.

:D

2017. jún. 14. 20:21
 2/7 A kérdező kommentje:
HA HA HA. köszi nagyon segített a válaszod..
2017. jún. 14. 20:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Tudatalatti feltárással. Vannak hatékony, de fizetős megoldások, szakemberrel, pl kineziológia (végzettséget igazoló okmányt kérdd el megtekintésre feltétlen, ha ilyen illetőt választasz).

Ingyenes módszerek:

pl a szürreális automatikus versírási mód, meg általában a művészeti tevékenység.

A technikai színvonal mellékes a műalkotások során. Ha van, úgy is jó, ha nem igazán van, az is rendben való. Az önkifejezés a lényeg.

Az óvodások tökéletes művészek, pedig technika híján vannak. Ők még ösztönös tudják, hogyan rajzolják és játsszák ki saját magukból a szorongásaikat, örömeiket, vágyaikat, frusztrációikat.

De egy tini, vagy egy felnőtt is képes erre. Engedd szabadjára érzelmidet, gondolataidat, és alkoss valamit. Lehet az mozgás, rögtönzött színi előadás, absztrakt firkálás, vagy vers.

A művészet a legmagasabb szintű önkifejeződési módok egyike, ennek során képes az egyén olyan alapvető folyamatokat generálni, mint pl szembesülni a betegsége valódi, tudati-lelki gyökereivel, mélyen fekvő okaival. De eleve az önismeretnek, mint szintén alapvető emberi tevékenységnek is motorja a művészi alkotás.

2017. jún. 14. 20:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbálj sokat énekelni, az segíthet.

2017. jún. 15. 15:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Előző, próba-szerencse alapon végül is megpróbálhatja, viszont ismerek olyan személyt, aki prózában dadog, de ha énekel, az tisztán megy számára. Tehát utóbbi nincs hatással a prózai beszédjére, legalábbis az ő esetében.
2017. jún. 15. 16:08
 6/7 anonim ***** válasza:
A legtöbb dadogós folyékonyan énekel. Ha engem kérdezel, Galla Miklós is dadogott, ezért beszél ilyen fura, dallamos hanghordozással. Egy próbát ez is megér!
2017. jún. 15. 16:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Előző, nem tudom, lehet, hogy dadogott, de akkor legfeljebb az egyik oka a sajátos hanghordozásának.

A másik oka az, hogy egyértelműen magasan funkcionáló autista. bér abból rengetegféle van,

szóval nem igazán szeretem ezt a jelzőt, mert félreérthető...

De máshogy nem tudok utalni arra, hogy ő enyhén autizmussal élő személy.

És zseni, mint általában a magasan funkcionáló autisták.

2017. jún. 16. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!