S. O. S.! MI OKOZZA EZEKET?
3 hónapja tüneteim:
- hirtelen fellépő és hamar múló mellkasi fájdalom (hónalj alatt is)
- végtagokon, 1-1 nem állandó ponton hirtelen jelentkező szúró/zsibbadó fájdalom
- állandó, nem túl erős fejfájás homlok két oldalán és hátul-oldalt is alkalmanként,
[- Lehet teljesen független] egy ér a szemem alatt be van dagadva (nem nagyon durva, a környező erektől és a másik szem alatti értől lényegesen nagyobb)
- 2 hónapja egy sima hörghurutból is nagyon nehezen gyógyultam meg, visszament a lázam 5 napon keresztül. Régen C vitamin nélkül 2-3 nap alatt teljesen túl voltam rajta,
- fáradékonyság
- Hasi fájdalom
- Egy hete vettem észre, hogy hátsó nyaki nyirokcsomóm meg van duzzadva, nem mozdítható, alapból fáj egy kicsit a környékén, de ha hozzáérek nem fokozódik.
- Ezen felül az ádámcsutkámban kis gombócot érzek, és a nyakamon elég nagy területen, kissé erős kifejezéssel, de fáj.
Vérnyomás: 128/80/89 Nyugalomban, de
erősen érzem a szívem dobogását, pl. a hasam mindig megemelkedik tőle, és fülemen fekve is hallom. Továbbá ha csak sétálok, vagy felsétálok a lépcsőn már attól a nyakamon lévő verőereken nagyon érzem
19 éves fiú, alkohol, cigi, energiaital, kávé SOHA
Nem vagyok megfázva, vagy ilyesmi.
EKG-t, szívultrahangot csináltak, de elvileg azokkal minden oké.
Laboreredményeimben eltérések:
Thrombocyta szám: 79 fL (Referencia: 81-99)
MPV: 7,8 fL (Ref.:8-13)
Se gamma GT meghat.: 9 U/L (Ref.:11-40)
Vérselytsüllyedés: 2mm/h (Ref:3-8)
Fajsúly: 1,033 (Ref: 1,002-1,030)
Se cortisol (reggel) meghat.: 712 mmol/L (Ref.:138-690)
Mi okozhatja ezeket a tüneteket?
Mellékvese? Pajzsmirigy? Esetleg a nyirokcsomóim fájnának a mellkason és a hónalj alatt is?Esetleg más? Nagyon félek. Illetőleg milyen vizsgálat lenne szükséges? (Gasztro-ra és lágyrészi nyaki UH-ra van időpontom, de még több, mint egy hónap).
Köszi a válaszokat!
Én vagyok a hülye, elfelejtettem kiírni, hogy unatkozó 12 éves anyaszomorítók kíméljenek a szemetüktől. Szerinted azért írtam ki, mert ilyen választ vártam? Kérlek, akkor inkább ne kommentelj!
Természetesen mentem orvoshoz, csak még várok az időpontjaimra. Azért írtam ki, hátha valakinek vannak/voltak hasonló tünetei
Szia !
Elsőre azt mondanám sokat stresszelsz, amit a kortizol szint is mutat. Szerencsére meg semmilyen komoly szomatizaciod nincsen de valószínűleg a szorongás, betegségtől való félelem, aggódás jellemezheti mindennapjaidat.
A testünkben mindennap jelennek meg változások. Az, hogy érzed a szíved dobogósát is a valószínűleg a vegetatív idegrendszer stimulációját mutatja. Próbáld meg elengedni az önmagad scanneleset. Sportolj sokat, mozogj sokat, tanulj meg realaxalni, autogén tréninget és napi rendszerességgel alkalmazd. Nézz sok jó vígjátékot , nevess sokat. A kortizol szint csökkenését kell elérni erre a mozgás tényleg jó.
Semmi extra gond nincs de természetesen egy orvost inkább keress fel ha jobban megnyugtat.
Boldog szép napot!
C.C.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!