Ha hirtelen felkelek, akkor szédülök. Ez normális?
Ahoy! Normális. Én is 180 cm magas vagyok, és ehhez mérten, állandóan, az év minden napján alacsony a vérnyomásom. Szerintem én minden reggel úgy állok fel az ágyról, hogy utána pár másodpercig nem látok semmit, és szédülök. A muterom is. A vérnek kell egy kis idő, mire eljut az agyamig, ez van, nagy a távolság. :D
Annyi a lényeg, hogy ilyenkor lehetőleg várd meg ezt a pici időt, mielőtt elindulsz a lépcsőn pl., mert lezúghatsz. Elájulni nem fogsz, nyugi. Velem még sosem fordult elő. Sőt, amikor régebben szórakoztunk ezzel a 'ki tud elájulni, ha belégzés nélkül guggolgat, stb' dologgal, nekem sosem sikerült, ugyanúgy nem láttam 2 másodpercig, de aztán újra láttam, és ennyi.
Én most 25 vagyok, nálam nem múlt el, de eskü, már észre sem veszem, annyira megszoktam. Azt mondják, a vérkeringésnek jót tesz a rendszeres sport, esetleg (ha nem sportolsz), próbáld ki! Az segít, hogy a fejed és lábad is kapjon a jóból... :)
Azért is javaslom, mert idős korban így tovább maradsz szellemileg a toppon.
(180 centis embereknél ez normális dolog, de ha aggaszt, menj el egy vérvételre/EKG-ra!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!