Ez alkoholizmus?
Figyelt kérdés
57 éves nő egy délután alatti fogyasztása: másfél-két üveg bor, fél liter kb 20%-os likőr. Ez csak annyi, amit abban a pár órában elfogyasztott, amikor nálunk volt, vagyis amennyit lehetett látni belőle. Hétvégi nap volt, szóval az érdekelne, hogy akinek ekkora a huzata, az csak lazítgat, mert hétvége van, vagy masszívan iszik más napokon is? Végig tök józannak tűnt, még csak becsípettnek sem mondtam volna.2017. jún. 5. 20:42
1/6 anonim válasza:
Ha ez egyetlen alkalom volt, akkor nem alkoholizmus. Ha rendszerességgel csinálja, akkor az. Ez nem derül ki a leírásból, hogy ez most csak egy alkalom volt, vagy napi, esetleg heti rendszerességgel történik-e mindez.
3/6 anonim válasza:
És csak egyedül ivott vagy megkínáltátok és veletek együtt iszogatott?Ha csak úgy magába,akkor valószínű,hogy nem csak hétvégi lazítás volt.
4/6 anonim válasza:
Végig sem olvastam, mert csak a félmondatot olvastam el. Igen. Ez bizony alkoholizmus. Esetleg akkor nem volna az, ha például napi két sört meginna, dolgozna, és nem látszana meg rajta. Én alkoholizmusnak azt vélem, akikor egy személy olyan szinten leissza magát, hogy a tudatának jó részét elveszti. Az ítélőképességétől kezdve a józan eszét. Én is iszom 4 sört egy nap, de kemény fizikai munkát végzek, pakolok és falat bontok. 2 sörnél többet eszembe sincs inni. Tehát nem az az alkoholista, aki iszik, hanem az az alkoholista, aki az alkohol által tettlegességhez folyamodik, mit tudom én- megver valakit, és minden nap 4 decivel kezdi, és veszekszik a párjával - tehát nem lehet leállítani. Ez bizony az. Egyébként a minőség sem mindegy. Egy arany ászok jobban megárt, mint egy lauvenburg.
5/6 anonim válasza:
Aki nőként ekkora mennyiséget bever úgy, hogy szinte még csak meg se látszódik rajta, az jó eséllyel minden nap iszik, de még csak nem is egy pohár sört. Úgyhogy ja, a nő szinte tuti, hogy alkoholista.
6/6 A kérdező kommentje:
Tökegyedül itta meg, engem meg sem kínált, sőt, még az én jó kis minőségi piáimat is dézsmálgatta, és nem ez volt az első ilyen eset, sőt, igazából mindig ezt csinálja, valahányszor itt van, csak eddig azt hittem,hogy ez ilyen hétvégi lazulás nála. De most valahogy jobban szemet szúrt a dolog és összeállt a kép, hogy szegény nagyon nagy valószínűséggel kőkemény alki. Főleg a nagyon magas tolerancia miatt nkezdtem gyanítani, hogy gondjai vannak ilyen téren. Komolyan alig látszott meg rajta, becsípettnek semmondtam volna egyáltalán. De azért fura, hogy csak most esett le, pedig ismerem már régóta. Tényleg alkoholbeteg lehet. Enni is alig látom, mindig csak csipeget, pedig amúgy nagy konyhatündér, a testalkata meg az a tipikus alkesz alkat, ropi lábak, nagy has stb. Múltkor telefonon beszélgettem vele, akkor konkrétan nagyon hallatszott a hangján hogy ivott, szóval hétközben is töltikézik. Durva, arra is azt hittem, hogy hát biztosan csak lazít, nehéz napja volt stb. Milyen szinten el tudják már hinteni, hogy semmi gáz? Durva, hogy csak most esik le a dolog pedig már tök régóta vannak jelei.
2017. jún. 5. 22:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!