Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egészségügyben dolgozók...

Egészségügyben dolgozók általában mennyire hálásak a páciensek az elvégzett szolgáltatásért? A betegek inkább megbecsülik vagy semmibe veszik a munkátokat?

Figyelt kérdés

2017. jún. 2. 22:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez függ a területtől ahol az ember dolgozik. A hajléktalanok számára fenntartott rendelőben ritka a hálapénz, viszont egy népszerű sebész több milliót is kaszálhat havonta.
2017. jún. 2. 23:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Hogy jön az első válasz a kérdéshez? Eüs vagy te egyáltalàn, vagy csak random beírtál vmit?

Kérdező: erre egyszerű a válasz. Aki meg akar gyógyulni és ezért hajlandó áldozatokat hozni, az hálás. Aki szívesen meggyógyulna, de ő maga ezért nem sokat akar tenni, maximum bekapni néhány tablettát, az örül, ha meggyógyul, de felháborodik, ha nem. Szóval ember függő. Sajnos az a tapasztalat, hogy amit csak lehet, az emberek ráfogják tőlük független tényezőkre. Ugye a "genetika".

Én fogorvos vagyok. Mindennap van olyan páciensem, aki úgy kezdi, hogy már az anyukájának is rosszak voltak a fogai. Aztán rákérdezek, mikor volt utoljára fogorvosnál. 17 éve (60 éves beteg), nem volt még (35 éves) stb. Belenézek a szájába, aminél még az albán útszéli pottyantós is különb. Szokott fogat mosni? Nem, mivel úgyis rosszak.... ugye ez a patthelyzet. Ha azt mondom, hogy az édesanyjának nem a genetika miatt hullottak ki a fogai 35 évesen, hanem mert ő sem mosta, akkor megsértem. Ha elmagyarázom neki, hogy igenis milyen sokat tehet egy jó szájhigiéniával, az 10-ből 9-szer nem jut be. Egyszerűen azért, mert aki leélt úgy 40 évet, hogy sosen volt benne a rutinjában, az már nem fogja elkezdeni.

Ez sajnos a hétköznapi tapasztalat. Kivételek mindig vannak, de sajnos nem ez a többség. A kivételek viszont nagyon hálásak tudnak lenni. És nem, ez számomra nem azt jelenti, hogy dugdossa a 10ezreket a zsebembe. Hanem hogy eljön minden félévben a szűrésre, hogy látom mennyit fejlődött a szájhigiéniája, hogy nem kell egyet sem kifúrnom, vagy kihúznom. Hiszen az a leghálásabb, aki mindig úgy távozik: nagyon szépek, csak így tovább és ott a szemében a csillogás és megköszöni a munkámat. Miközben ő az, aki a legtöbbet dolgozott érte.

2017. jún. 3. 00:42
 3/3 A kérdező kommentje:

Kedves fogorvos! Köszönöm a hozzászólást.Igen erre voltam kiváncsi,hogy van-e aki megköszöni a kezeléseket vagy valamilyen módon(nem anyagi dolgokra gondoltam)kifejezi,azt hogy hálás.Láttam néhány orvos,nővér esetében hogy ez jól esik nekik.Ugynúgy a pácienseket is örömmel tölti el,ha látszik,hogy az orvos örül ha segithet.

Huh,hát a fogászati kezelések hanyagolása semmire jóra nem vezet.Ezt tapasztaltam,mert jó néhány évig nem mentem fogorvoshoz félelmeből,még nem találtam egy finomkezű,együttműködő doktornőt.Bár a fogaim nem romlottak nagyon egy fogam volt kivétel amivel sikerült egy bonyolult gyökérkezelést beszereznem,ami már csak műtétileg menthető,és mindezt saját hibámból.

2017. jún. 3. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!