A vércsoportja meg tud változni az embernek?
???
Persze, hogy nem tud.
Vagy legalábbis valami nagyon ritka és egzotikus betegség kell hozzá amit én nem ismerek. (végül is foltos emberek is vannak...)
Azért nézik meg, mert ha félrenézik és tévednek, akár az édesanya és a magzat halála is lehet a következmény!
Ennek oka az, hogy a kisebb arányban létező Rh negatív vércsoportú anyáknál a szervezet Rh pozitív gyermeknél ellenanyagot kezd termelni és kilökheti magából a test.
Ez első gyermeknél nem jellemző, akkor még csak "beletanul" az anya immunrendszere, de sokadszori alkalommal vetélés, súlyos komplikációk merülhetnek fel. És ez nagyon veszélyes.
(Rh pozitív anyáknál nem termelődik ellenanyag sem negatív sem pozitív gyermeknél sem!)
Ha a vércsoportot inkább többször is, biztosra megállapítják, és időben kiderül, hogy az anya Rh negatív, bizonyos készítményekkel, anyagokkal megelőzhető a gond; gondmentes a terhesség.
(második válaszoló vagyok, a válasz saját tapasztalat: nekem a háziorvosom mondta ezt, előre felkészítve bármire, mert Rh negatív a vércsoportom és lány vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!