Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az emberekben miért nincs...

Az emberekben miért nincs életpotenciál?

Figyelt kérdés
Értem ezt arra, hogy egy állat sokkal több mindent kibír , ha sérülésről, vagy akár halálos sebről van szó. Sok disznótóron voltam, a disznónak is 6liter körüli a vére, akkor miért bírja olyan sokáig? Ha egy embert meg nyakon szúrnak egyből összeesik és ennyi volt az élet. Mikor kakast öltünk, annál is előfordult olyan, hogy félig leszakadt fejjel felkelt és rohangált . Kicsit kemény azért, hogy egy 3-4 kilós állatban ilyen szempontból több szufla van mint egy akár 80-90 kilós emberben
2017. máj. 18. 09:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Elég szélsőséges példa a csirke, de azért értem mit akarsz kérdezni. Gondolom a csirkétől némiképp fejlettebb egyedek vagyunk, és az agyunk, idegrendszerünk is bonyolultabb. Minél bonyolultabb ez a gépezet, annál nagyobb eséllyel okozhat kárt egy kisebb sérülés. Nem láttam még szerencsére példát nyakon szúrt emberrel, de szerintem az embernél sem úgy van, mint a filmekben, hogy ott rögtön elvérzik és kampec. Előfordulhat, hogy még ugyanúgy vonaglik és szenved, mint a sertés, csak erre így nem tér ki a kriminológia. Ne a filmekből tanulj, mert másfél óránál jóval tovább tartana egy film, ha végig levetítenék egy ember haláltusáját. Sokszor látsz olyant filmeben, hogy valakit lelőnek, és azonnal eldobja a kanalat. Hát szerintem ez sem igaz, ez attól is függ hol érte a találat. Ha nem létfontosságú szerv, akkor órákat is elkínlódhat mire elvérzik, vagy feladja. Sőt, olyanra is volt már példa, hogy valaki fejlövést túlélt.

Persze a tűrésküszöbünkhöz hozzá társul az elvárás is. Ha sérülést szenvedünk, azonnal segítségre vágyunk. Ambulancia, együttérzés, mentő szirénázva, szteroid, fájdalomcsillapító stb. Ezzel el is terelődik a figyelem az önálló túlélési ösztönről. Ha egy állatot sérülés ér, fogalma sincs arról, hogy hogyan menthető, kire számítson, rögtön a túlélési mechanizmus indul be. Nem gondolkodik azon, hogy a sebet le kell kezelni, nem pánikol be, hogy esetleg elvérezhet, mert erről fogalma sincs. Az egy ami mentheti, az adrenalin.

2017. máj. 18. 09:30
 2/2 anonim ***** válasza:
Más oldalról nézve viszont, ha meg nem bántják azt a tyúkot vagy disznót, magától megdöglik 10-20 év után végelgyengülésben ami meg elég ócska teljesítmény az emberhez képest.
2017. máj. 18. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!