Van olyan orvos, aki nem veteti le a melltartót, amikor meghallgatja a tüdőt sztetoszkóppal?
Az én orvosom nem veteti le, megoldja úgy, hogy a pánt alá tolja a sztetoszkópot. Amúgy női háziorvosom van.
Engem anno a sportorvos cseszett fel de nagyon, az mindenkit felülről teljesen levetkőztetett, pedig nem volt olyan vizsgálat, ami indokolta volna. De hát fiatal lányok voltunk, az orvos meg idősebb bácsi, az igazolás is kellett, így nem mertünk szólni. Mai fejjel nem tűrném el.
Kedves kérdező, szabály szerint a beteget le kellene vetkőztetni, DE mind tudjuk, hogy ez kellemetlen, és habár melltartóban nehezebb vizsgálni, de azért, meg tudjuk oldani.
Magyarul, aki nem vetkőztet az tekintettel van a szemérvedre (vagy nincs kedve kivárni amíg bénázol a melltartóval) aki meg vetkőztet az szabályosan vizsgál. Üdvözlettel, egy orvos
Kedves 6#, 7#-es válaszoló!
Nem tudom milyen orvos vagy, de 2 perc utánakeresés után bárki megtudhatja, hogy a fonendoszkóp a sztetoszkóp modernebb változata, tehát ugyanaz a kettő.
Több 10 éve járok rendszeresen nőgyógyászati vizsgálatokra, de nőgyógyász még soha nem használt nálam fonendoszkópot.
Kérlek írd meg, hol van írásba foglalva az a szabály, hogy tüdő vagy szív meghallgatásához le kell vetkőztetni az embereket.
Szívesen látnék bármilyen írásbeli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!