Fejfájást lehet csillapitani gyógyszer nélkül?
Próbáld meg azt, hogy előre feszíted a fejed, miközben a kezeddel próbálod ellenkező irányba nyomni, illetve hátrafeszíted a fejed, miközben kétkézzel megpróbálod a fejed előrehúzni. Maszírozni kell a halántékodat a mutatóujjaddal, ha a szemed mögött fáj, akkor pedig a szemgolyódat is. De ez finom masszázst jelent, nem erős nyomást.
Próbálj meg sötét, hűvös és csendes helyet keresni. Ezek az általam ismert természetes gyógymódok.
Mozgás, az ugyanis serkenti a vérkeringést, ami frissíti az ereket az agyban. Ez pedig mulasztja a fejfájást.
Mondjuk nekem nem szokot nagyon erősen, migrénes fejfájásom lenni, de az enyhébbekre (mondjuk nekem magasabb a fájdalomtűrő képességem) be szokott válni. Elmegyek futni és helyre jön.
Relaxáció, meditáció, az agykontrollnak (is) van kifejezetten erre való módszere (fejfájás-kontroll)
ilyen ismeret, gyakorlat hiányában halk, andalító zene, félhomály, és a folyadékbevitelt én is támogatom (de lehet hogy más oka van).
A mozgás is jó lehet, főleg ha szellemi, idegi erőfeszítés okozta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!