Milyen funkcióval bírt a körmünk szerintetek többezer éve?
Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 19:43
2/6 anonim válasza:
Ugyanolyannal, mint ma. Mit gondolsz, mennyi az a több ezer év? (Egyébként két szó.) Pár ezer évvel ezelőtt az emberiség fejlett, írástudó civilizációkban élt, és nem sokban különbözött a mai embertől. Az evolúció számára néhány ezer év nem sok.
3/6 A kérdező kommentje:
úgy értem (volt) mi a szerepe? mert én pl ma nem sok mindenre használom, vakarózáson kívül. olyan dologra gondoltam, minthogy a szőr és s zempilla pl védte a testünket.
köszi az eddig informatív válaszokat, megérte legépelni :D
2010. máj. 14. 22:08
4/6 anonim válasza:
Védi az ujjadat, támasztékot biztosít.
5/6 anonim válasza:
Segít fogni. Igaz, köröm nélkül is lehet fogni, de nehezebb.
6/6 anonim válasza:
Nem nagyon érte meg legépelni, mivel nem sikerült felfognod. A válasz teljesen korrekt volt: több ezer éve pontosan olyan funkciója volt a körömnek, mint ma. Ha azt nem tudod, hogy mi a funkciója ma, akkor kérdezd azt. Ha azt hiszed, hogy mondjuk ötezer év alatt változott valamit, akkor tévedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!