Kellene pszichológus de a szüleim nem veszik komolyan mit tegyek?

Próbáld meg rábeszélni őket. Vannak ilyen előítéletek ezekkel kapcsolatban.
Annyit tudjál, hogy magán pszichológushoz kell menned, mert az állam (a TB) által támogatott pszichológust csak úgy lehet elérni, ha az ember előtte a pszichiáterhez megy, arra meg neked semmi szükséged nincsen. (Mondjuk pl. elbeszélgetnek az emberrel, de akkor sem).
Szóval magán pszichológusra beszéld rá a szülőket. Próbáld ezt még néhányszor sulykolni nekik, hogy téged ez nagyon rosszul érint, és mindenképp úgy érzed, hogy jót tenne egy szakemberrel beszélni. Mondd neki, hogy nem ciki a pszichológus (már annyira, mint régen- ez nem biztos, de mindegy), hanem segít az embernek. Ilyeneket mondjál.
Illetve természetesen ha van iskola pszichológus, az is teljesen tökéletes. Volt sulimban láttam kitéve egy ilyen "hirdetést", hogy iskolapszichológus vagyok, keress meg nyugodtan, nem tudom, ehhez tényleg kell szülői engedély? Nem pont azért van, hogy ne kelljen? Illetve egy tanárodat is megkérdezheted, aki közel áll hozzád és normális.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!