Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kellene pszichológus de a...

Kellene pszichológus de a szüleim nem veszik komolyan mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szóval nem régen meghalt a legjobb barátom és nagyon nehezen viselem ezért kipróbálnám a pszichológust és ezt elmondtam anyának erre a válasza az volt h ne hülyéskedj már pszichológusokhoz csak a bolondok járnak de szerintem hasznos lenne mert nagyon rossz így nélküle,ő volt a legjobb barátom és szerintem a pszichológus segítene és mi az h csak a bolondok járnak hozzá?szóval a kérdésem az hogy mit tegyek kéne egy pszichológus de mégis hogy?

2017. ápr. 17. 21:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Pszichológushoz nem a "bolondok" járnak, hanem olyan emberek, akiknek valamilyen lelki sérülésük van, képtelenek egyedül feldolgozni egy traumát ezért segítségre van szükségük vagy esetleg ha elakadtak az élet valamely területén. Amennyiben kiskorú vagy, igénybe veheted az iskola pszichológusát is, erről nem feltétlenül kell a szülőknek beleegyezés. Ha nincs, akkor viszont próbáld megbeszélni ezt a szüleiddel otthon, mondd el nekik mennyire rosszul érzed magad a történtek miatt. Esetleg ha van egy idősebb testvéred, rokonod az is segíthet neked ebben.
2017. ápr. 17. 21:44
 2/8 A kérdező kommentje:
11 éves vagyok az iskola pszichológus jó ötlet
2017. ápr. 17. 21:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Az iskoládban kell, hogy legyen pszichológus.
2017. ápr. 17. 21:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Van köszönöm a válaszokat
2017. ápr. 17. 21:52
 5/8 A kérdező kommentje:
Csak azt hittem h abba is kell beleegyezés
2017. ápr. 17. 21:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Próbáld meg rábeszélni őket. Vannak ilyen előítéletek ezekkel kapcsolatban.

Annyit tudjál, hogy magán pszichológushoz kell menned, mert az állam (a TB) által támogatott pszichológust csak úgy lehet elérni, ha az ember előtte a pszichiáterhez megy, arra meg neked semmi szükséged nincsen. (Mondjuk pl. elbeszélgetnek az emberrel, de akkor sem).

Szóval magán pszichológusra beszéld rá a szülőket. Próbáld ezt még néhányszor sulykolni nekik, hogy téged ez nagyon rosszul érint, és mindenképp úgy érzed, hogy jót tenne egy szakemberrel beszélni. Mondd neki, hogy nem ciki a pszichológus (már annyira, mint régen- ez nem biztos, de mindegy), hanem segít az embernek. Ilyeneket mondjál.

Illetve természetesen ha van iskola pszichológus, az is teljesen tökéletes. Volt sulimban láttam kitéve egy ilyen "hirdetést", hogy iskolapszichológus vagyok, keress meg nyugodtan, nem tudom, ehhez tényleg kell szülői engedély? Nem pont azért van, hogy ne kelljen? Illetve egy tanárodat is megkérdezheted, aki közel áll hozzád és normális.

2017. ápr. 17. 21:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. 11 éves vagy? Remélem nem fogalmaztam erősen. Egyszerre írtunk többen. Akkor csak az iskolapszichológust ajánlom én is!
2017. ápr. 17. 21:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen azt ki fogom próbálni
2017. ápr. 17. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!