Szerintetek elmondjam a pszichológusomnak, hogy meleg vagyok?
Mindenképpen célszerű elmondanod, hiszen eléggé meghatározó lehet a problémáid szempontjából (önelfogadás, a társadalmi elvárásoknak való megfelelés, stb.)
A pszichológus semmit nem mondhat el a szüleidnek (ha felnőtt vagy).
A pszichológus - szakmailag korrektül - a következőképpen reagálhat:
-vagy elfogadással, megértéssel és támogatással segít feldolgozni a saját homoszexualitással kapcsolatos érzéseidet
-vagy, ha az ő világképével, értékrendjével ellenkezik a homoszexualitás, vagy szakmailag nincs felkészülve a helyzet kezelésére, akkor azonnal közölnie kell, hogy ő ebben a témában nem tud neked segíteni, máshoz kell fordulnod
Ha ez utóbbi történik, vagy elutasítást tapasztalsz a részéről, akkor mindenképpen célszerű másik szakembert keresned, mert a pszichológusok többsége tudna neked segíteni. Ha budapesti vagy, akkor én is tudok neked ajánlani olyan terapeutát, akiről konkrétan tudom, hogy már több embernek segített elfogadni a saját nemi identitását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!