Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lesz valaki anorexiás?

Hogyan lesz valaki anorexiás?

Figyelt kérdés
Az úgy nagyjából meg van, hogy éheztetik magukat, de hogy a csudába (:D) nem etetik a rokonok őket? Gondolok a tizenévesekre. Hogyan bírják ki? Milyen okok állnak az anorexia mögött? Aki volt mmár olyan, miért történt?

2017. ápr. 13. 22:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A rokonok etetik őket..persze vannak olyan esetek ahol nem figyelnek a rokonok egyáltalán egymásra...

Én mondjuk nem tipikus anorexiás voltam, hanem inkább kénszeresen ettem, emellett kényszerbeteg voltam amihez később erős anorexia társult...OK: komoly családi problémák, önértékelési zavar ((szexuális problémák))...de mindenkinél más ok is lehet.. Most 18 vagyok..én 14-15 voltam amikor nagyon beteg voltam..de 16 éves korom második felére teljesen kigyógyultam...JA ÉS FIÚ VAGYOK

2017. ápr. 13. 22:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden gyerekkel foglalkoznak a szülei, vagy először nem is veszik észre, mert ezek a fiatalok elég jó kifogásokat tudnak találni, hogy éppen miért nem éhesek. Aztán vannak azok a szülők, akik észre sem akarják venni, hogy a gyerekükkel valami nincs rendben.
2017. ápr. 13. 22:51
 3/5 anonim válasza:
100%

Én voltam anorexiás 16-17 évesen.

Anorexia mögött legtöbb esetben csalódás áll, bántják az embert a súlya miatt, hajtja a megfelelési kényszer, személyiségzavar stb.

Az éhséget nagyon nehéz leküzdeni, én alkohollal tettem. Ételre rá sem bírtam nézni, nálunk nem volt szokás a közös étkezés ezért általában megetettem a kutyával, kidobtam.

8 hónapig bírtam úgy, hogy szinte semmit nem ettem csak almát-szénhidrát/tojást-fehérje amik szintén fogyásra segítő ételek. Hetente/két hetente egyszer, egy tenyérnyi adagot. Szedtem vitaminokat. Drasztikus fogyást eredményezett, de rosszullét soha nem volt, mert odafigyeltem arra, hogy sok alvással kipihent legyek, lassan mozogjak, ne emelkedjen a vérnyomásom semmilyen esetben.

Elértem amit akartam, olyan volt a combom, mint másnak a vádlija de ez sem boldogított sokáig, mert elkezdtem visszaszokni az evésre és normális súlyba kerültem. Hát ennyi.

Egy anorexiás nem azért gyötri magát, mert úgy akarja..hanem másképp bánnak vele az emberek, kiközösítik, csúfolják, egyéb.

21/L

2017. ápr. 15. 16:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenkit felpontoztam.:) Nálam eléggé észrevehető lenne, ha nem ennék, hiszen nem a menzán eszem, hanem mindenki otthon ebédel és vacsorázik együtt. És el sem tudtam képzelni, hogy tényleg van, aki tesz a gyerekére, hiszen én olyan környezetben élek, ahol még nem tapasztaltam ilyet :/ És az okok eléggé érthetők, bár engem nem szoktak piszkálni, viszont maximálisan megfelelési kényszerben szenvedek, maximalistának neveltek, de nem vagyok úgy elnyomva, hogy ezt tegyem magammal. Viszont tisztában vagyok azzal, hogy sokan vannak 1000x rosszabb helyzetben. Eléggé furcsállom, hogy van, aki ilyen útra tér ahelyett, hogy mondjuk egészségesen táplálkozna (gondolok itt arra, akit a súlya miatt csúfolnak). Hiszen a koplalással után visszajön a leadott súly. (gondolok itt az utolsó válaszoló tapasztalatára). A lényeg, hogy kigyógyultatok, és nem szabad hagyni, hogy mások befolyásoljanak! Ezt sokat kellett nekem hallgatni, mire sikerült. :)
2017. ápr. 15. 20:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, egy anorexiásnál nem mindig esik meg, hogy a figyelem elmarad. Másodszorra szenvedek vele, első alkalommal 15 éves voltam. Édesanyám nagyon odafigyelt rám és az étkezéseimre; mégis találtam kibúvókat - így hibáa adott 110%-os figyelmet, megoldottam, hogy "csinos" legyek.

Most másodszorra pedig 28 évesen nem a családdal éltem amikor újra kezdődött, szóval ez más tészta. :)

2018. szept. 26. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!