Szerintetek ez a a folyadékbevitel mennyiség egészséges?
Télen megiszok 3-4 litert nagyjából, 4-et csak akkor ha aznap edzettem, és nyáron 5 litert, ha edzek akkor akár 6-ot is, már most hogy itt a meleg már megiszok 4-4,5 litert. Azt hozzáteszem, hogy én nagyon izzadós vagyok, egyik nap 16 fok volt, egy hosszú ujjú pólóban jöttem haza, és folyt rólam a víz. 195cm vagyok és 97kg
Ez nagyon sok, vagy még normálisnak mondható? 18/F
1 liter/20kg az, amit javasolnak mint folyadékbevitel.
(Én nem valami jó környezetben nőttem fel, gyerekként általában fél liter víznél nem ittam többet naponta. Ez a "szokásom" még a mai nap is megvan, ha nagyon elmerül valamiben van hogy csak késő este eszik/iszok először aznap. Próbálok azért a folyadékbevitelre figyelni, de hiába járkálok egész nap vizespalackkal kezemben, napi 2 liternél többet nem tudok meginni, hányingerem van már ennyitől is. Eddig semmi problémám nem lett ebből, remélem ez nem fog változni. 42/F)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!