Mi lehet ez a hámló vörös folt?
Figyelt kérdés
Körülbelül két hete megjelent a bal mellemen egy vöröses barnás, ovális folt, ami hámlott 2 napig. A folt azóta is ott van, ráadásul 2 napja hasonló csak apró foltok is megjelentek a nagy folt körül, sőt a hasamon is. Jövőhéten megyek bőrgyógyászhoz, de addig is, van ötletetek, hogy mi lehet? Esetleg volt már ilyen másnak is? Köszönöm a válaszokat.
20/l
2017. márc. 17. 21:03
1/5 BulmaSwan válasza:
Valamire allergiás reakció esetleg? Új tusfürdőd vagy melltartód nincs véletlen?
2/5 anonim válasza:
A leírásod alapján (egy darab nagyobb hámló folttal kezdődött), pityriasis rosea,azaz rószahámlás lesz. Vigyázz a mosakodásra! Ne áztasd magad, szappamt,tusfürdőt csal oda használj ahova fontos (bár ez nem allargia rá), sőt igazság szerint akkor gyógyula leggyorsabban,ha egyáltalán nem éri víz sem. De ezt tudom,hogy nehéz megtartani.
3/5 anonim válasza:
Bőrgomba is okoz hámló vörös foltokat.
4/5 anonim válasza:
Rózsahámlás gyanus, menj bőrgyógyászhoz.
5/5 anonim válasza:
A leírás alapján (bár fotó alapján biztosabb lenne) biztos, hogy rózsahámlás. Sajnos nem lehet kezelni nekem is volt majdnem 2 hónapig. Próbálj ne izzadni, ne érje sűrűn víz (már ha még tart ez, több ideig is eltarthat) és hintőporozd! nekem kb 8 hét után múlt el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!