Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi lehet ez a hámló vörös folt?

Mi lehet ez a hámló vörös folt?

Figyelt kérdés

Körülbelül két hete megjelent a bal mellemen egy vöröses barnás, ovális folt, ami hámlott 2 napig. A folt azóta is ott van, ráadásul 2 napja hasonló csak apró foltok is megjelentek a nagy folt körül, sőt a hasamon is. Jövőhéten megyek bőrgyógyászhoz, de addig is, van ötletetek, hogy mi lehet? Esetleg volt már ilyen másnak is? Köszönöm a válaszokat.

20/l

2017. márc. 17. 21:03
 1/5 BulmaSwan válasza:
Valamire allergiás reakció esetleg? Új tusfürdőd vagy melltartód nincs véletlen?
2017. márc. 17. 21:07
 2/5 anonim ***** válasza:
A leírásod alapján (egy darab nagyobb hámló folttal kezdődött), pityriasis rosea,azaz rószahámlás lesz. Vigyázz a mosakodásra! Ne áztasd magad, szappamt,tusfürdőt csal oda használj ahova fontos (bár ez nem allargia rá), sőt igazság szerint akkor gyógyula leggyorsabban,ha egyáltalán nem éri víz sem. De ezt tudom,hogy nehéz megtartani.
2017. márc. 17. 21:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Bőrgomba is okoz hámló vörös foltokat.
2017. márc. 17. 21:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Rózsahámlás gyanus, menj bőrgyógyászhoz.
2017. márc. 18. 06:50
 5/5 anonim válasza:
A leírás alapján (bár fotó alapján biztosabb lenne) biztos, hogy rózsahámlás. Sajnos nem lehet kezelni nekem is volt majdnem 2 hónapig. Próbálj ne izzadni, ne érje sűrűn víz (már ha még tart ez, több ideig is eltarthat) és hintőporozd! nekem kb 8 hét után múlt el
2017. máj. 6. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!