Kontaklencse berakás?
Hogy lehet elerni, hogy ne csukodjon ossze rogton az ingertol??
Meg nektek eloszor mennyi ido kellet hozza?
Aha, tehat folyamatos probalkozas.
Koszi, igyekszem!:)
Szerintem sehogy. Nekem a kontaktológus mutatta meg, hogyan kell csinálni.
Bal kéz középső és gyűrűsujjakkal a felső szemhéjat kissé felfeszítve megtartom, közben már a jobb kéz mutatóujjon rajta van a lencse. Ezután jobb kéz középső ujjal lehúzom az alsó szemhéjat is. Így már nem tud becsukódni a szem semmilyen ingerre. Belenézek a tükörbe, és a mutatóujjamon lévő lencsével közelítek a szembogár felé. Ha ügyesen csinálom, akkor a másik szememmel nézem azt a szememet, amibe éppen berakom a lencsét. Nekem egy-két alkalom kellett, hogy rájöjjek, hogyan egyszerűbb.
Arra is ügyelni kell, hogy a mutatóujjon lévő lencse nagyon kis felülettel érintkezzen az ujjadhoz, mert ha nagy felületen van, akkor az ujjadhoz jobban tapad a lencse, és nem marad rajta a szemeden.
Ja, és higiénia mindenek előtt! Vagyis kézmosás, és kéztörlés szöszmentes kéztörlővel mindezek előtt, ha jót akarsz magadnak.
A lencsét is nézd meg alaposan berakás előtt, nincs-e rajta valami szennyeződés. Ha van, műkönnyel le lehet mosni róla. Ügyelni kell arra, hogy a lencse széle ne legyen hegyes, mert akkor ki van fordulva a lencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!