Van a neten halálozási adatbázis?
pl tavaly ennyien haltak meg egy betegségben, az életmódjukban ez és ez volt a közös pont, a halálozási arányuk évente 1%
stb
köszi, bár elég harmatos részletmentes
ilyesmire gondolok:
hirtelen szívhalál
M.o.-n évente x ember
a szívhalálnak mondjuk 5 oka van
-bagózás
-túlsúly, 20-és 25 bmi közt ez ennyivel növeli a valószínűséget, 25 bmi felett meg annyival
-további okok stb
és minden oknál részletezve h a dohányosok pl 1%-a hal meg hirtelen szívhalállal évente stb
Amennyire én tudom, ezeket az adatokat nagyon részletesen az összes boncolás után a halotti anyakönyvben rögzíteni kell, azt pedig a KSH-nak (és ha valami olyasmi merül fel, az ÁNTSZ-nek) le kell adni. Szóval elég részletes adataik vannak a témáról, de publikusan csak az érhető el, amit már linkeltek. Annyit még tehetsz, hogy írsz egy emailt a KSH-nak, nem tudom jogilag mennyire minősített adatok ezek, könnyen lehet, hogy hozzá lehet férni, vagy lehetséges valami adatigénylési procedúra. Írj nekik emailt.
Ami viszont biztos, az a különböző fertőző betegségek adatainak lebontása, ezt az Országos Epidemiológiai Központ folyóiratában szokták közzétenni, keress rá arra, hogy epinfo és kikeresheted a megbetegedéseket, hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!